Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ – “Hell Of A Ride”

© JP Bonino

De vier muzikale vrienden van FIZZ hebben geweldige weken achter de rug. De supergroep, bestaande uit dodie, Orla Gartland, Greta Isaac en Martin Luke Brown, zag enkele weken geleden het levenslicht met het aanstekelijke “High in Brighton”. Sindsdien gaat het hard voor de bende: ze speelde haar eerste show als headliner, lanceerde een podcast en de ticketverkoop voor de debuuttour in het Verenigd Koninkrijk loopt als een trein. Om de zomervreugde compleet te maken, gooide de band dan ook maar gewoon haar tweede single, “Hell Of A Ride”, online.

Net zoals het eerste nummer, barst “Hell Of A Ride” van de speelvreugde die FIZZ gehad moet hebben bij het maken ervan. De band experimenteert met de diversiteit die de vier afzonderlijke bandleden aanleveren en kiest voor de stem van Martin Luke Brown om het lied te dragen. Startend met een stevige baslijn barst het nummer los in een kleurrijk refrein dankzij de speelse, vrouwelijke harmonie die de gemeenschappelijke deler lijkt te worden in de muziek van FIZZ. Na de bridge, die Orla Gartland voor haar rekening neemt, weerklinkt nog een sereen refrein en dan eindigt het nummer. Niet meteen de opbouw die we verwachten, maar het is leuk dat FIZZ wat tegendraads is.

Op die rebelse, tegendraadse manier zingen Orla Gartland en co over het rollercoasterleven van een twentysomething: het leven lijkt zinloos, de wereld staat in brand en voor je het weet ben je negentig en ligt alles achter je. Die puberale, pessimistische boodschap wordt geremonteerd door het einde van het nummer: met wat zonneschijn en vriendschap kom je al een heel eind. Staat de wereld in brand? Neem dan een aansteker en wakker het vuur aan, want het leven als twintiger is hard en chaotisch, vol vreugde en verdriet, maar het is een hell of a ride die je niet gemist wilt hebben.

Het debuutalbum van FIZZ, The Secret To Life, is te beluisteren vanaf 15 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ - "You, Me, Lonely"

Normaal gezien zouden we vandaag The Secret to Life, het debuutalbum van de kraakverse supergroep FIZZ, kunnen recenseren, maar daar besliste de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ - "As Good As It Gets"

Onze woorden over het razendsnelle tempo waarmee nieuwe supergroep FIZZ (Orla Gartland, dodie, Greta Isaac en Martin Luke Brown) singles naar buiten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Orla Gartland - "Kiss Ur Face Forever"

De Ierse singer-songwriter Orla Gartland is dezer dagen druk bezig binnen de nieuwe supergroep FIZZ (o.a. “High In Brighton” en “Hell Of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.