Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ – “Close One”

© JP Bonino

Het gaat snel voor de nieuwe supergroep FIZZ, die pas een dikke maand geleden het muzikale levenslicht zag. Sindsdien brachten de Britse muzikantenvrienden Orla Gartland, dodie, Greta Isaac en Martin Luke Brown al twee singles uit (en nu een derde exemplaar), verkocht een eerste optreden in luttele minuten uit en werd in navolging van de nakende debuutplaat The Secret to Life (die midden september verschijnt) al een tour aangekondigd doorheen Ierland en het Verenigd Koninkrijk.

Waar de energie uit de speakers spatte bij de eerste singles “High In Brighton” en “Hell Of A Ride“, is “Close One” zeer ingetogen van aard. Zachte drums geven doorheen het nummer een fijn tempo aan, dat op geen enkel moment verandert. De samenzang tijdens de refreinen voelt heel gezellig aan en vormt een perfecte soundtrack voor die zomerse dagen die wat minder zonlicht bevatten. Er wordt gespeeld met de instrumenten die we horen (elk exemplaar komt wel eens op de voorgrond terecht) en naar het einde toe worden verschillende zanglijnen verweven in elkaar. FIZZ toont met dit nummer aan dat de rustige kant die de leden als individuen beheersen, ook in groepsverband tot z’n recht kan komen.

Of FIZZ een bevlieging en daardoor zijproject met een einddatum is voor de vier muzikanten, dat weten we niet, maar afgaande op de eerste drie nummers mag de band wat ons betreft gerust blijven bestaan. We kijken uit naar de release van The Secret to Life, dat op 15 september verschijnt.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

51 posts

About author
't Is wel fijn muziek te delen. Bij deze.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ - "You, Me, Lonely"

Normaal gezien zouden we vandaag The Secret to Life, het debuutalbum van de kraakverse supergroep FIZZ, kunnen recenseren, maar daar besliste de…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single FIZZ - "As Good As It Gets"

Onze woorden over het razendsnelle tempo waarmee nieuwe supergroep FIZZ (Orla Gartland, dodie, Greta Isaac en Martin Luke Brown) singles naar buiten…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Orla Gartland - "Kiss Ur Face Forever"

De Ierse singer-songwriter Orla Gartland is dezer dagen druk bezig binnen de nieuwe supergroep FIZZ (o.a. “High In Brighton” en “Hell Of…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.