Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Declan McKenna – “Nothing Works”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Bij zomer horen festivals en bij festivals hoort eigenlijk Declan McKenna. We moesten het in Europa de afgelopen maanden helaas zonder de springerige Brit doen, daar hij enerzijds aan nieuwe muziek werkte en anderzijds in de Verenigde Staten vertoefde. Dat gebeurde nog in de nasleep van Zeros, een album dat hij vorig jaar hier nog rijkelijk voorstelde met passages in Trix en Pukkelpop. De, weliswaar in grote lijnen, indierock die de jongeman maakt, slaat bijgevolg alsmaar meer aan; een tendens die hij begin volgend jaar lijkt te willen doorzetten. Dan verschijnt met What Happened To The Beach? namelijk zijn derde langspeler, waaruit we met “Sympathy” enige tijd geleden al een eerste voorsmaakje te horen kregen.

Die single krijgt nu gezelschap van het nieuwe “Nothing Works”, een nummer dat achteraf gezien toch een pak meer losmaakt dan zijn voorganger. Dat er meer schuilgaat in die laatste creatie, wordt al van bij de begintonen duidelijk. Een duistere riff zet een strak tempo, Declan zelf zorgt voor de aanstekelijkheid. Het gaat er met andere woorden al vrij snel plezant aan toe, zeker in de refreinen waar de Brit met de nonchalance flirt. Even ziet het er echter naar uit dat we een dikke vier minuten meer van hetzelfde zouden krijgen, maar dan volgt er een door synths geleid twistje dat “Nothing Works” richting een hoogtepunt stuwt. Het tempo vliegt omhoog en de cafésfeer wordt nog iets meer doorgedrukt. Declan McKenna heeft met andere woorden een erg fijne single aan zijn discografie toegevoegd!

What Happened To The Beach? verschijnt op 9 februari.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1876 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Declan McKenna - "Sympathy"

Met het festivalseizoen dat volop aan de gang is, voelen we in ons hart toch een klein leeg plekje. Declan McKenna is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Will Joseph Cook - "MF BASSLINE"

In zijn Spotify-biografie onthult Will Joseph Cook dat zijn leerkrachten op school het hem sterk afraadden om voor zijn muzikale droom te…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single REINES - “Daisy”

REINES is een Gentse/Antwerpse band gevormd door de jonge indiepopproducers Loïc en Lissa. De twee leerden elkaar kennen op school en niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.