Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Big Thief – “Born For Loving You”

© CPU – Chris Stessens

De veelgeprezen Amerikaanse indiefolkband Big Thief heeft zich de afgelopen jaren een solide reputatie verworven in het muzikale landschap. Met hun schitterende dubbelalbum Dragon New Warm Mountain I Believe In You, dat vorig jaar werd uitgebracht, bewezen ze zichzelf als meesters van emotioneel geladen muziek. De band deelde eerder dit jaar al de studioversie van het nummer “Vampire Empire”, dat een livefavoriet was geworden. Nu verrassen ze ons met “Born For Loving You”. Het betref de B-kant van “Vampire Empire”. De song werd opgenomen en geproduceerd door Dom Monks in Teatre de cal Eril Studio in Guissona, Spanje, tijdens een recente Europese tournee.

“Born For Loving You” is een muzikaal juweeltje dat de luisteraar meeneemt naar een kalme en sfeervolle setting. Zachte gitaarlijnen en een rustige drumbegeleiding vormen de basis van het nummer. Zangeres Adrianne Lenker zingt met een serene elegantie die je het gevoel geeft alsof het altijd zondag is. Het nummer kabbelt voort op een ontspannen tempo en onderscheidt zich door zijn eenvoud. Hoewel het niet veel fratsen heeft, is het gewoonweg een prachtig liedje dat je raakt in zijn eenvoud. Big Thief lijkt stilaan een patent te hebben op dit soort songs.

Fans van Big Thief kunnen uitkijken naar een speciale traktatie, want zowel “Vampire Empire” als “Born For Loving You” zullen op 20 oktober worden uitgebracht op een 7 inch single.

Facebook Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Adrianne Lenker @ Cirque Royal (Koninklijk Circus): Lavalampintimiteit

Adrianne Lenker is tegenwoordig een naam in de muziekscene waar niemand nog omheen kan. Als het niet met haar band Big Thief…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Adrianne Lenker - Bright Future (★★★★): Op de sofa voor folk van de bovenste plank

Van alle muzikanten die onze aardkloot rijk is, kan je Adrianne Lenker gerust tot een van de productievere rekenen. Het bekendste is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Adrianne Lenker - "Fool"

Er valt heel wat nieuws te melden uit de wereld van Big Thief de afgelopen weken. Niet alleen trekt de band in…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.