Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Andromedik – “To The Dark” (feat. MC Stretch)

© CPU – Senne Houben

Als tweede Belgische drum-‘n-bass-dj ooit stond Axel Demarbaix afgelopen juli op de plek waar elke dj van droomt: de mainstage van Tomorrowland. De Edegemse jongeling draaide er als Andromedik zijn typische euforische festivalbangers “Time” en “Ride or Die”, maar maakte deze zomer ook werk van het uitbreiden van zijn bereik. Met remixes voor blackwave. en Lost Frequencies tracht hij ook de niet-dnb-liefhebber te overtuigen van zijn talent en dat lijkt goed te lukken, want twee weken geleden bereikte hij de mijlpaal van een miljoen maandelijkse Spotify-luisteraars. Kortom: een zomer vol hoogtepunten, waarin de producer klaarblijkelijk ook nog wat studiotijd over had.

‘Ik probeer een nummer pas echt in de set te steken als ik er zelf van overtuigd ben’, vertelde Demarbaix ons nog op Tomorrowland Winter. Dat moet dus het geval zijn, want we hoorden het toen nog onuitgebrachte nummer regelmatig terugkeren tijdens zijn optredens deze zomer. De producer werkte al samen met enkele grote namen en doet dat nu opnieuw, met MC ‘Mister Tomorrowland’ Stretch. Het resultaat mag er zijn, maar springt niet echt uit boven de rest van zijn muziek. Wel is Andromediks vingerafdruk weer direct waarneembaar, want al vanaf de eerste tonen horen we de synths waar hij zijn handelsmerk van gemaakt heeft. Bij de drop kiest hij – net zoals in zijn remix van “The Feeling” – opnieuw voor een technodropje, maar ditmaal voelt het een beetje onvolmaakt aan. Dan kan de met ondergrondse galmen gekruide dnb-drop die erop volgt ons meer bekoren. Even overtuigd als de man zelf zijn wij dus niet, maar we kunnen wel garanderen: door grote speakers klinkt “To The Dark” een pak opwindender en intenser dan thuis en is het een absolute verrijking voor de sfeer op de dansvloer.

Wil je dat graag live ervaren? Dan kan je op 23 september terecht in Trix voor Liquicity Antwerp, als student op 4 oktober op Project L in Leuven of op 7 oktober op Schaamteloos Raven in Glabbeek. Onze Nederlandse noorderburen moeten op 14 oktober in de Now&Wow Club in Rotterdam zijn of op 19 oktober in Melkweg voor de Monstercat showcase.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Grafix - "Body Language"

Op Tomorrowland en Rampage waren we al behoorlijk te spreken over Grafix, waardoor hij – hoewel hij al ettelijke jaren ervaring heeft…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Issey Cross - "Energy In My Town"

Toen er enkele jonge, vrouwelijke, Britse artiesten plots de grond uitsproten met frisse, door drum-‘n-bass geïnspireerde muziek, werd Loud LDN opgericht. Het…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Macky Gee - "Psychopath"

Als je met een been – en zeker met twee – in de drum-‘n-basswereld staat, mag je het bij de naam Macky…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.