Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Green Lung – “Maxine (Witch Queen)”

Dat het er bij metalartiesten soms wat mythischer aan toe gaat, is geen geheim. Green Lung uit Londen is zo’n band die mythische wezens en taferelen gebruikt als onderwerpen voor de muziek die het vijftal maakt. Op die manier brachten de Britten al twee fantastische albums uit, iets wat ook Nuclear Blast Records niet ontgaan was. Op 3 november verschijnt zo This Heathen Land op dat label en daaruit werd een tijdje geleden al “Mountain Throne” geserveerd. Nu is het de beurt aan een tweede single met “Maxine (Witch Queen)”.

Na een eerste luisterbeurt van “Maxine (Witch Queen)”, is een vergelijking met Ghost heel snel gemaakt. De theatrale orgel en de stevige riffs in combinatie met een uitermate aanstekelijk refrein maken van deze single meteen ook het meest toegankelijke werk dat de band ooit serveerde. De vocals geven het mysterieuze zijn extra kracht doordat het een stem is die je in het donker liever niet tegenkomt. Met stevige gitaren en hier en daar een subtiele uithaal, blijft de energie wel behouden al hadden we zoals vroeger net iets meer instrumentale fuzzy tussenstukken verwacht. Nu ligt de focus volledig op de orgel, wat ervoor zorgt dat deze “Maxine (Witch Queen)” een nummer is die perfect in de vibe van een heks past. We zijn alvast benieuwd of de rest van de plaat deze toegankelijke sound zal verder zetten.

This Heathen Land verschijnt op 3 november.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3589 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Clutch @ Ancienne Belgique (AB Ballroom): Een handtas vol nieuwigheden

Clutch kunnen we gerust als anciens bestempelen. De band is al bezig sinds begin jaren negentig en heeft in die tijd al…
2021FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2021

Denk jij soms ook wel eens: ‘Wauw, hoe kan ik toch tussen al die duizenden singles het bos door de bomen blijven…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Green Lung - Black Harvest (★★★★): Loodzware riffs, profetisch gezang, een melancholisch orgel, extase!

Green Lung veroverde in korte tijd een gewichtige plaats onder fans van stoner, doom, psychedelica en gelijkaardige subgenres van de metal- en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.