Nieuwe singles, Oude Bekenden

Nieuwe single The Rolling Stones – “Living in a Ghost Town”

The Rolling Stones: het moet de grootste band op deze planeet zijn die nog volledig in leven is. De bandleden worden er niet jonger op, maar hun muziek overleeft de tand des tijds alsof het niets is. De band weet ook van geen ophouden en blijft nu al jaren aan een stuk onvermoeid touren. Zo waren ze bezig aan de No Filter-tour die ook door de coronacrisis werd stopgezet. De band was niet enkel op tour, zo blijkt nu; ze zaten voor de crisis ook in de studio om nieuwe nummers op te nemen en “Living in a Ghost Town” komt uit die opnames voort. Het is de eerste nieuwe single sinds hun bluescoverplaat Blues & Lonesome uit 2016 en het eerste originele werk sinds “Doom and Gloom” en “One More Shot” uit 2012.

Een band als The Rolling Stones heeft het eigenlijk niet meer nodig om nieuwe muziek uit te brengen, maar als je er plezier aan beleeft, waarom dan niet? “Living in a Ghost Town” werd een jaar geleden geschreven door Mick Jagger en Keith Richards, maar het kan niet actueler zijn. Richards en Jagger werkten in isolatie nog een beetje aan de tekst zodat het zeker zou passen in deze tijden. De Stones klinken nog steeds lekker ruw en lijken hun truken nog niet verleerd te zijn. Het nummer klinkt dan ook heel plezierig en je hoort gewoon dat de band geniet van het feit dat ze nog steeds muziek kunnen maken. Na een luisterbeurt zit het nummer vast in je hoofd, en dus kunnen we concluderen dat de Stones weeral een hit te pakken hebben: straf!

Het nummer werd begin 2019 opgenomen, en het zou zomaar eens kunnen dat er binnenkort nog nieuw werk van de Stones uitkomt. Een nieuw album? Wie weet!

23 april 2020

About Author

Niels Bruwier Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.


2 COMMENTS ON THIS POST To “Nieuwe single The Rolling Stones – “Living in a Ghost Town””

  1. Rob Gouweloos schreef:

    Ik wil wel graag de single van the Stones reserveren

  2. JA Wansink schreef:

    Ik ook

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Nieuwsbrief