Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak – “Skoggangr”

Daar in het hoge noorden blijft er op muzikaal vlak het een en ander bewegen. Liefhebbers van de zware gitaren warmen er hun hart op aan donkere death- of blackmetal. Binnen die laatste categorie hoorde lange tijd ook de Noorse band Kvelertak toe, die vanuit het stadje Stavanger een paar ijzig goede platen uitbracht. Intussen evolueerde het geluid van de band en zitten de termen hardrock en hardcorepunk als gegoten. Nieuwe zanger Ivar Nikolaisen drukt in zekere zin zijn stempel, zoveel is zeker. Het tweede album onder zijn voogdij komt op 8 september uit en bij wijze van op voorhand al een beetje te kunnen warmdraaien, krijgen we met “Skoggangr” een nieuw nummer.

Kvelertak gaat op “Skoggangr” iets consequenter en radicaler te werk. De hardrockelementen zijn in de strofes duidelijk te herkenen en vormen het bedje waar Nikolaisen met een bepaalde ruigheid over heen schreeuwt. Tijdens het refrein drijft de band de intensiteit nog iets meer op en wordt het geheel nog een tikkeltje robuuster. Na een korte overgang gaat Kvelertak het slotoffensief van “Skoggangr” in. De gitaren treden samen met de drums iets prominenter in beeld om dan finaal geleidelijk aan uit te doven. Kvelertak klinkt op “Skoggangr” iets minder hard dan we van ze gewoon zijn, al blijven de Noren wel intens muziek maken.

Endling verschijnt op 8 september. Op woensdag 1 november sluit de Noorse band diens Europese tour af in de Antwerpse Trix.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2076 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Graspop Metal Meeting 2024 (Festivaldag 1): Buitje voor de sfeer

Duizenden metalheads trotseerden weer en wind om überhaupt in Dessel te geraken. Van paniek of andere onenigheden was nauwelijks iets te merken….
InstagramLiveRecensies

Kvelertak @ Trix (Zaal): In de ban van de Noormannen

Het Noorse water. We weten niet wat er precies in zit, maar het zorgt in ieder geval voor innoverende metalbands. Al jaren…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Kvelertak - "Endling"

Kvelertak, of wurggreep in het Noors, was enkele jaren terug een verademing in de Scandinavische metalscene. Terwijl menig muzikant zich daar bleef…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.