Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith – “Falling or flying”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Van Starbucks via een virale demo van haar “Blue Lights” naar de grootste festivals ter wereld. Het lijkt een utopie voor velen, maar voor de Britse Jorja Smith is het slechts een uiterst korte samenvatting van haar parcours. In 2018 verscheen haar debuutalbum Lost & Found dat we meteen een bijna perfecte score gaven en vijf jaar later zouden we nog steeds dezelfde beslissing maken. Heel wat songs groeiden inmiddels uit tot klassiekers in spe en dus was het voor de fans én critici vooral uitkijken naar wat Smith op haar tweede langspeler zou doen. Na een welkom appeltje voor de dorst in de vorm van Be Right Back, verschijnt volgende maand falling or flying waarvan we eerder al “Try Me“, “Little Things” en “GO GO GO” te horen kregen. Vandaag vervult titeltrack “Falling or flying” dat rijtje.

“Falling or flying” gaat dromerig en kalm van start, maar al gauw vallen we in een warm en mysterieus bad van sfeervolle baslijntjes. Naar goede gewoonte ligt de zang volledig vooraan in de mix en dient de rest louter ter ondersteuning en sfeerschepping. Dat er soul door de bloedvaten van de Britse loopt, is geen geheim meer en dat lijkt ze ook steeds beter uit te spelen. In het refrein zorgen catchy hooks ervoor dat de song al snel blijft hangen zonder toe te geven aan goedkope trucjes om de aandacht van de luisteraar vast te houden. Op uiterst stijlvolle manier neemt Smith ons mee op pad langs donkere randen die het geheel van de nodige diepgang voorzien. De zorgvuldig uitgekozen gitaarpartijen weten ons als luisteraar op de juiste momenten te verrassen en vullen de relatieve leegte in zonder alle aandacht naar zich te trekken. Met “Falling or flying” levert Jorja Smith dus weer een single van bijzonder hoge kwaliteit af, waardoor onze verwachtingen voor de gelijknamige langspeler alleen maar stijgen.

falling or flying, het nieuwe album van Jorja Smith, verschijnt op 29 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

593 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jorja Smith - falling or flying (★★★★½): IJzersterke maturiteit

De tijd van frappuccino’s en lattes maken in een Londense Starbucks-vestiging ligt inmiddels ver achter de Britse nachtegaal Jorja Smith. Het voelt…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "GO GO GO"

Met meer dan dertien miljoen maandelijkse luisteraars heeft Jorja Smith stilaan geen introductie meer nodig. Wie toch de boot miste, brengen we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "Little Things"

Dat Jorja Smith ooit barista was in een Londense Starbucks, lijkt een anekdote te zijn uit ver vervlogen tijden. Nadat haar “Blue…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.