Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith – “Try Me”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De weg die Jorja Smith de afgelopen jaren aflegde is zonder enige twijfel indrukwekkend te noemen; van zingende barista in een Londense Starbucks, tot veroveraarster van menig muziekliefhebbend hartje. Ondertussen heeft de Britse tal van hits op haar palmares staan en mag ze Lost & Found zonder overdrijven een van de sterkste debuutalbums van de laatste jaren noemen. Een album dat ondertussen ook alweer bijna vijf jaar oud is, maar tot op vandaag nog geen opvolger kent. Een kleine twee jaar geleden verscheen er met Be Right Back wel al een opstapje naar dat vervolgstuk, maar het ziet ernaar uit dat Smith in 2023 eindelijk voor de, al dan niet nog nodige, bevestiging gaat.

Haar nieuwe hoofdstuk trapt ze daarom vandaag alvast op gang met “Try Me”, een nummer waarin de evolutie die de zangeres de afgelopen jaren doormaakte nog eens onderstreept wordt. Zo vermengt Jorja steeds vaker popinvloeden met haar dromerige r&b, waardoor het geheel een pak zwoeler is gaan klinken. Dat is ook bij deze nieuwste single het geval, want met een ietwat oosters klinkende baslijn en een strakke beat weet ze alleen op muzikaal vlak de temperatuur al de hoogte in te jagen. Als daar dan nog eens het innemende stemgeluid van de Britse aan wordt toegevoegd, bereikt “Try Me” al snel een kookpuntje. De single borrelt op die manier een tijdje voort, maar Jorja Smith zou zichzelf niet zijn als ze ook nog niet een melancholisch stukje in het geheel zou verweven. Dat komt er helemaal op het einde, want dan grijpt ze aan de hand van piano- en strijkersklanken terug naar de invloeden uit haar begindagen.

“Try Me” is dus een geslaagde comeback, zonder al te grote verrassingen, maar dat was uiteindelijk ook helemaal niet nodig.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1878 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "Falling or flying"

Van Starbucks via een virale demo van haar “Blue Lights” naar de grootste festivals ter wereld. Het lijkt een utopie voor velen,…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "GO GO GO"

Met meer dan dertien miljoen maandelijkse luisteraars heeft Jorja Smith stilaan geen introductie meer nodig. Wie toch de boot miste, brengen we…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith - "Little Things"

Dat Jorja Smith ooit barista was in een Londense Starbucks, lijkt een anekdote te zijn uit ver vervlogen tijden. Nadat haar “Blue…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.