Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Jorja Smith – “GO GO GO”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Met meer dan dertien miljoen maandelijkse luisteraars heeft Jorja Smith stilaan geen introductie meer nodig. Wie toch de boot miste, brengen we graag even op de hoogte van het traject dat de Britse aflegde. Ooit serveerde Smith warme en koude dranken in een Londense Starbucks-vestiging, maar een demo van “Blue Lights” veroverde stilaan het internet en zo bracht de zangeres in 2018 haar debuutplaat Lost & Found uit. In 2021 kregen de fans een appeltje voor de dorst voorgeschoteld met Be Right Back, maar inmiddels lijkt die tweede langspeler binnen handbereik. Volgende maand verschijnt falling or flying en daarvan krijgen we na “Try Me” en “Little Things” en volgende single te horen: “GO GO GO”.

De ooit zo zwoele en rustige Jorja Smith lijkt duidelijk het pepervat gevonden te hebben op deze “GO GO GO”. Een prominent gitaarspel draagt de vocalen van de Britse, terwijl haar stem eerlijk en rauw klinkt. Het zijn die kwaliteiten die ervoor zorgen dat de song meteen in ons hoofd blijft rondspoken. Dat en het uiterst catchy refrein dat toch wel als een verrassing komt. Toch lijkt Smith nergens ook maar een grammetje van haar eigenheid in te boeten om een meer toegankelijke sound te brengen en dat siert haar. Het tempo zit er goed in en zo houdt ze het na minder dan tweeënhalve minuut al voor bekeken. Less is more is hier zeer letterlijk genomen en dat kunnen we zeker appreciëren. “GO GO GO” verschilt genoeg van de andere singles om er alweer uit te springen en toont zich zo als een uiterst sterke song waarmee Jorja Smith wellicht ook de meer kritische zielen onder ons zal kunnen overtuigen.

falling or flying, het nieuwe album van Jorja Smith, verschijnt op 29 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

625 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Pukkelpop haalt o.a. Jorja Smith, Soulwax, Skrillex en The Smile naar Kiewit!

Pukkelpop heeft ook deze week heel wat mooie namen in petto. Nadat de organisatie afgelopen week uitpakte met headliners als Fred again..,…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Jorja Smith - falling or flying (★★★★½): IJzersterke maturiteit

De tijd van frappuccino’s en lattes maken in een Londense Starbucks-vestiging ligt inmiddels ver achter de Britse nachtegaal Jorja Smith. Het voelt…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.