Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blind Channel – “DEADZONE”

© CPU – Jonas Demeulemeester

Eurovisiesongfestivallied “Dark Side” mag dan wel hun grootste succes tot hiertoe zijn, inmiddels bewees de Finse nu metalband Blind Channel dat ze meer zijn dan enkel dat ene hitje dat hen de zesde plaats opleverde in 2021. Onlangs verzorgde het zestal het voorprogramma van Iron Maiden en volgende maand viert de groep zijn tienjarig bestaan. Zolang wachten de Finnen niet om te vieren, want ze snijden nu de verjaardagstaart al aan met een nieuwe release, die gepaard gaat met een videoclip die het oprichtingsverhaal van de band schetst in drie minuten.

De elektronisch getinte intro wordt al snel naar de achtergrond verdrongen door de overweldigende riffs, al blijft er steeds een licht elektronisch addertje onder het gras schuilen. De gitaren en drums stampen ons het hele nummer door ferm tegen de schenen, net zoals de sporadische screams van zanger Joel Hokka. Diens aandeel in het majestueuze refrein is overigens niet te onderschatten. Zijn statige stem fungeert naast krachtige energiespetter ook als catchy melodieus element, waardoor een onoverwinnelijk gemoed ons overvalt. De knipoogjes naar eerdere singles “FLATLINE” en “Dark Side” zijn daarbij ook leuke toevoegingen. De getatoeëerde binken van Blind Channel komen zo met een nieuwe single vol aantrekkelijke hooks, die hun identiteit nogmaals onderschrijft.

Op 4 november komen de Finnen langs op The Rock Circus in ‘s-Hertogenbosch.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Judas Priest - "Trial By Fire"

Noem metalbands die invloedrijker waren dan Judas Priest: je kan geen hand voltellen, misschien kom je zelfs aan geen enkele vinger. De…
InstagramLiveRecensies

The Rock Circus 2023: Cirque du Metal

Grote metalfestivals zijn een zeldzaamheid dezer tijden. Daar moest verandering in komen volgens concertorganisator Mojo, en zo ontstond sinds dit jaar The…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Briqueville - IIII (★★★½): Zo ijzingwekkend als een nachtelijke verlaten kerk

Briqueville, de band die zijn naam ontleent aan het dorp waar ze vandaan komt, huldigt zich al sinds het ontstaan in een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.