Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Blind Channel – “FLATLINE”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Blind Channel bestaat dit jaar een decennium en viert dat met een tour vernoemd naar hun nieuwste single, “FLATLINE”. Het brede Europese publiek leerde de Finse nu metalband kennen op het Eurovisiesongfestival van 2021, waar ze knap zesde eindigden met powertrack “Dark Side” en de spectaculaire licht- en vuurshow die dat nummer nog wat extra pit inblies. Sindsdien volgden nog enkele sterke songs, zoals “Balboa“, en hun vierde album Lifestyles of the Sick & Dangerous dat vorige zomer het daglicht zag.

“FLATLINE” is dus het anthem van hun nieuwe tour en wordt vergezeld door een dreigend, felrood artwork. Het zestal vuurt de typische Blind Channel sound op ons af, maar is wel vernieuwend door er een heel interessante en gedurfde toevoeging in te stoppen. De techno-achtige beat die het nummer inleidt horen we in de tweede helft terugkomen onder de vorm van een forse hardstylekick. Verder bekogelt de band ons met een lijvig drumstel en lyrics als ‘You don’t need a parachute to skydive / you need a parachute to skydive twice’. Als je jezelf wilt oppeppen zonder daarvoor illegale of ongezonde middelen te moeten gebruiken, is deze “FLATLINE”  jouw ideale hulpmiddel.

Blind Channel vertrekt volgende week op headlinetour, maar passeert daarmee niet in België of Nederland. Wel staan ze in het voorprogramma van de uitverkochte I Prevailshows in Melkweg, Trix en 013 Poppodium.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Blind Channel @ Kavka Zappa: Duik in het zwart-rode bad

Blind Channel vierde afgelopen jaar nog zijn tienjarig jubileum. In lijn daarvan en met een nieuw album Exit Emotions onder de arm…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single VENUES - "Unspoken Words"

VENUES is een posthardcore, alternatieve rockband uit Stuttgart die actief is sinds 2015, toen nog onder de naam Break Down A Venue….
InstagramLiveRecensies

The Rock Circus 2023: Cirque du Metal

Grote metalfestivals zijn een zeldzaamheid dezer tijden. Daar moest verandering in komen volgens concertorganisator Mojo, en zo ontstond sinds dit jaar The…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.