Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray – “Winner”

© CPU – Larissa Zenner

Voor TikTok was YouTube het kanaal om muzikaal door te breken. Een van de artiesten die zijn start daar kende, is de Amerikaanse zanger Conan Gray. Dankzij die verworven bekendheid slaagde hij erin snel een platencontract te versieren en maakt hij met zijn debuutplaat Kid Krow een naam in de coming-of-age muziek. Het tieneridool wist daarmee stevig te overtuigen en ook vervolgplaat Superache deed het alles behalve slecht. Nu, een dik jaar na die laatste langspeler en een succesvolle tournee met onder andere een stop in de Ancienne Belgique, was het dan ook tijd voor nieuw muziek. Eerder loste hij al “Never Ending Song” op ons af en vandaag wordt nu “Winner” in ons schoot gelost.

Waar “Never Ending Song” het op een zeer happy manier aanpakte, krijgen we op “Winner” de andere kant van het emotionele spectrum. Conan Gray’s volwassener klinkende stem begint er direct aan en onder begeleiding van piano worden we meegenomen in zijn emotionele verhaal. We zitten een beetje in dezelfde contreien als “Family Line” en is het niet het ene liefdeslied in een dozijn, maar een dieper verhaal over thuissituaties. De titel van de single is dan ook zeer misleidend, want hier geen positieve winnaars, maar eerder overwinningen voor diegene die teren van het ongeluk van anderen. Die emotie wordt dan ook volledig blootgelegd naar het einde toe waar hij volledig doorbreekt en het hoogtepunt bereikt wordt. Conan Gray vertelt op “Winner” zijn verhaal op zo’n goede en gelaagde manier dat we het verfilmen in ons hoofd, maar het is een er eentje waar we liever niet inzitten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

112 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray - “Killing Me”

Na het emotionele “Winner” wist Amerikaanse zanger Conan Gray ons te verrassen met een nieuwe single op Halloween en dat met de…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Kai Bosch - "Orbit"

De prille twintiger Kai Bosch ruilde het kleine Cornwall op zijn zeventiende in voor Berlijn om uiteindelijk terug naar de metropool Londen…
InstagramLiveRecensies

Conan Gray @ Ancienne Belgique (AB): Tienerheld leert vliegen

Het lijstje met tieneridolen is nauwelijks bij te houden, maar toch zijn er enkele namen die we met plezier wat meer naar…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.