Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray – “Winner”

© CPU – Larissa Zenner

Voor TikTok was YouTube het kanaal om muzikaal door te breken. Een van de artiesten die zijn start daar kende, is de Amerikaanse zanger Conan Gray. Dankzij die verworven bekendheid slaagde hij erin snel een platencontract te versieren en maakt hij met zijn debuutplaat Kid Krow een naam in de coming-of-age muziek. Het tieneridool wist daarmee stevig te overtuigen en ook vervolgplaat Superache deed het alles behalve slecht. Nu, een dik jaar na die laatste langspeler en een succesvolle tournee met onder andere een stop in de Ancienne Belgique, was het dan ook tijd voor nieuw muziek. Eerder loste hij al “Never Ending Song” op ons af en vandaag wordt nu “Winner” in ons schoot gelost.

Waar “Never Ending Song” het op een zeer happy manier aanpakte, krijgen we op “Winner” de andere kant van het emotionele spectrum. Conan Gray’s volwassener klinkende stem begint er direct aan en onder begeleiding van piano worden we meegenomen in zijn emotionele verhaal. We zitten een beetje in dezelfde contreien als “Family Line” en is het niet het ene liefdeslied in een dozijn, maar een dieper verhaal over thuissituaties. De titel van de single is dan ook zeer misleidend, want hier geen positieve winnaars, maar eerder overwinningen voor diegene die teren van het ongeluk van anderen. Die emotie wordt dan ook volledig blootgelegd naar het einde toe waar hij volledig doorbreekt en het hoogtepunt bereikt wordt. Conan Gray vertelt op “Winner” zijn verhaal op zo’n goede en gelaagde manier dat we het verfilmen in ons hoofd, maar het is een er eentje waar we liever niet inzitten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

149 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
AlbumsRecensies

Conan Gray – Found Heaven (★★½): Teleurstellende gedaanteverwisseling

Van het internet heeft Conan Gray intussen een van zijn beste vrienden gemaakt. Een groot deel van zijn bekendheid heeft de singer-songwriter…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray - "Alley Rose"

Conan Gray wist eerder dit jaar een positieve indruk op ons te laten met “Lonely Dancers” en de new wave invloeden erin….
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Conan Gray - "Lonely Dancers"

Na drie eerdere singles kondigde de Amerikaanse zanger Conan Gray eindelijk een nieuw album aan. Deze wordt nu ondersteund door nog een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.