Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Polaris – “Overflow”

© CPU – Matthias Engels

Het is nog maar een kleine twee maand geleden dat Polaris onverwachts afscheid moest nemen van hun gitarist Ryan Siew. Een dag voor zijn overlijden speelde de band nog op Graspop om alvast een deel van hun aankomende nieuwe album Fatalism voor te stellen. Dat album krijgt met het plotse en triestige verlies een heel nieuw dimensie, zowel voor de bandleden alsook voor de fans. Polaris blijft zich in ieder geval vasthouden aan de releasedatum en trekt er komende maand zelfs weer op uit. Met een blik vooruit op de bandtoekomst is het licht allesbehalve gedoofd, dat bewijzen ze met een zeer krachtige “Overflow”.

Polaris pikt de draad weer op na de twee reeds zeer sterke singles “Nightmare” en “Inhumane”. De band straalt een bepaalde kracht en weerbaarheid uit die ons zonder boe of bah gewoon bij het nekvel grijpt. De opbouw en de progressie die “Overflow” doormaakt zit tevens zeer solide in elkaar met een paar zeer sterke, vocale passages en een beklijvend slot dat vooraf met een oerdegelijke breakdown wordt ingeleid. “Overflow” is een uitroepteken van een band die na zo’n tragisch voorval blijft vechten voor die grote doorbraak en die lijkt stilaan toch binnen handbereik te komen.

Het nieuwste album Fatalism, waar “Overflow” onderdeel van is, ligt vanaf 1 september in de schappen. Op donderdag 28 september staan ze in het voorprogramma van While She Sleeps en Bury Tomorrow in de Ancienne Belgique te Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2036 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Albumreviews: Beire Kort #43

Het aantal albums dat wekelijks verschijnt, is meedogenloos groot. Daarom is het onmogelijk om alles binnen de correcte tijdspanne van een degelijke…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 mooiste albumhoezen van 2023

Het oog wil ook wat, dat geldt zelfs in de auditieve wereld van de muziek. Albums terugbrengen naar hun artwork is de…
InstagramLiveRecensies

While She Sleeps @ Ancienne Belgique (AB): Slaap hard

Een vijftienjarig bestaansjubileum laat je niet zomaar passeren en daarom koos While She Sleeps ervoor om volledig independent te gaan. Reden te…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.