Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Corey Taylor – “Talk Sick”

© CPU – Sven Michiels

Nog een kleine maand te gaan tot CMF2 uitkomt, het vervolg op het geflopte CMFT dat Corey Taylors solocarrière wat moet redden. De zanger heeft gelukkig alles al bewezen wat er te bewezen viel waardoor zijn eerste soloalbum werd gepardonneerd. Een tweede misslag zou al wat moeilijker zijn. Vorige singles “Post Traumatic Blues” en “Beyond” lieten ons helaas het opkomende album met schrik afwachten. Met een uitgebreide tour, waarbij enkele Europese stops, wil Taylor dan ook aan de fans tonen dat het ook alleen lukt. Tickets gaan snel de deur uit, met enkele uitverkochte shows als gevolg. Trouwe fans hopen dus dat Taylor iedereen lik op stuk geeft met dit nieuw album.

Waar vorige single “Post Traumatic Blues” niet wist waar het thuis hoorde, is “Talk Sick” ééntje voor de Stone Sour-fans. Een stevige riff, drums en gitaarsolo beuken dit nummer open. Net zoals bij de vorige releases overdondert de band ons met een dikke instrumentale knal. De strofes boeten wat in aan kwaliteit, maar bouwen mooi op naar het refrein. Toch wel terug een gevoel van teleurstelling bij het refrein, dat iets te weinig ritme en groove ademt. Taylor blijft wat vastzitten in een klassieke rockformule, wat niet zijn sterkste punt is als we naar zijn uitgebreide oeuvre kijken. Het laatste deel van het nummer zet “Talk Sick” wel kracht bij. Taylor laat hierbij zijn krachtige en ruwe stem los met een stijging in energiepeil als gevolg. Live kan dit wel aanslaan.

Dat Taylors uitstekende teksten kan neerpennen, weten we uit vroeger werk. Hier – net zoals bij de vorige singles – is niet éénduidig wat de boodschap is van de Amerikaan. Het is een haatbrief en verontschuldiging tegelijk, maar er dieper op in gaan heeft geen zin. Het zijn de instrumenten die hier duidelijk de show stelen. Omringd door rock- en metaltalent heeft Taylor dat instrumentaal extraatje als andere elementen in het nummer iets minder zijn. “Talk Sick” maakt ons niet bepaald warmer, maar ook niet kouder voor het opkomend album CMF2. Het is vooral uitkijken naar de liveshows waar Taylor hopelijk zo veel mogelijk oud werk in de setlist gooit.

CMF2 is te beluisteren vanaf 15 september. Taylors Europese tour stopt op 24 november in het 013 Poppodium te Tilburg.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Corey Taylor @ Poppodium 013: Priester voor eigen kerk

Corey Taylor lanceerde enkele weken geleden CMF2, zijn tweede sololangspeler. De altijd mondige zanger van Stone Sour en Slipknot probeerde het al…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Corey Taylor – CMF2 (★★): Poging tot eerherstel

Corey Taylor is een man achter vele projecten, maar vooral bekend en erkend voor zijn werk met zijn stelletje loslopend – gemaskerd…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Corey Taylor – “Post Traumatic Blues”

Corey Taylor kan duidelijk niet genoeg van zijn succes krijgen. Na een uitstekende passage op Graspop met zijn gemaskerde brigade van Slipknot,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.