Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï – “Encore”

© CPU – Peter Verstraeten

Een paar jaar geleden kon de Frans-Algerijnse Lolo Zouaï alleen maar dromen van een grote doorbraak als artiest. Inmiddels lijkt die droom werkelijkheid geworden te zijn en mag het allemaal nog groter voor de popster. Virale hits op TikTok én het feit dat ze het voorprogramma voor Dua Lipa mocht verzorgen in Amerika, gaven haar carrière namelijk een enorme boost. Eerder dit jaar stond ze met haar tweede album PLAYGIRL, waarop ze een eigen cyberwereld creëerde, nog in de Brusselse Botanique. Inmiddels lijkt Zouaï klaar voor een nieuw hoofdstuk en dat mag vrij letterlijk genomen worden, haar nieuwste single “Encore” is namelijk de eerste die op haar eigen label genaamd Keep it on the Lolo verschijnt.

Aanvankelijk zijn het ietwat vervormde Midden-Oosterse klanken die ons oor bereiken, maar al snel grijpt Lolo Zouaï terug naar hetgeen waarmee ze het meest vertrouwd is. Net als op PLAYGIRL valt op dat de artieste het best tot haar recht komt op het raakvlak tussen hyperpop, r&b en pop. De stem van de zangeres wordt voorzien van de nodige effectjes en ook het occasionele Franse zinnetje geeft de song extra karakter. De speelse, maar tevens dromerige productie zorgt ervoor dat “Encore” al snel in je hoofd blijft hangen en je de repeat knop gaat opzoeken. In minder dan tweeënhalve minuut weet Lolo Zouaï een geslaagde single af te leveren die even aanstekelijk is als de kleverige laag suiker op je favoriete donut.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

622 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï - "Crying in the Carwash"

Virale hits op TikTok en een tournee met Dua Lipa zorgden ervoor dat de grootste droom van Lolo Zouaï plots binnen handbereik…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Lolo Zouaï – "VVVIP"

Eerder dit jaar zag Lolo Zouaï na de release van haar tweede plaat de kans om haar Belgische fans eens te trakteren…
InstagramLiveRecensies

Lolo Zouaï @ Botanique (Orangerie): Bitterzoete avond

Tot enkele jaren geleden verkocht de Frans-Algerijnse Lolo Zouaï gewoon hamburgers in New York, maar ondertussen trekt ze de wereld rond om…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.