Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Fred again.. & Obongjayar – “adore u”

© CPU – Toon Miermans

Weinig artiesten in het elektronische genre wisten de voorbije jaren zo hard hun vingerafdrukken achter te laten op de culturele tijdgeest als Fred again… Met zijn moderne Midas’ touch weet hij dan ook alles wat hij aanraakt om te toveren tot goud. Van ruim twaalf miljoen maandelijkse luisteraars op Spotify tot uitverkochte arena’s en recent nog een The Barn op Rock Werchter die letterlijk op zijn overvolle grondvesten stond te daveren: Fred again.. is een artiest die op een tsunami van succes drijft. De Brit overstijgt inmiddels al lang de hype en wist zichzelf te profileren als een fenomeen dat qua populariteit ondertussen de afgebakende paden van zijn genre al ruimschoots achter zich liet.

Dat er aan die bekendheid voorlopig nog geen einde komt, is in elk geval duidelijk. Dit najaar volgt een hopeloos uitverkochte tour die Fred again.. ook langs Paleis 12 brengt, en ondertussen blijft hij ons trakteren op nieuwe muziek. “adore you”, een samenwerking met de Nigeriaanse Obongjayar, is een ode aan zijn zus en heeft weer alle ingrediënten om de dansvloer in beweging te brengen. Het nummer begint lekker rustig, met een speelse beat waar de zang van de Afrikaanse zanger al snel zijn weg op vindt naar een catchy ritme dat steeds verder opbouwt. Rond de minuut opent het nummer zich verder en mengt een speelse sample zich met een luchtig sfeertje. De break van het lied, waarin de sample even wat steviger de overhand mag nemen, lijkt nu al een garantie op succes tijdens de aankomende optredens van Fred again.. dit najaar.

Fred again.. staat op 16 september in een uitverkocht Paleis 12 in Brussel.

Fred Again..: Facebook / Instagram / Twitter
Obongjayar: Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

Fred again.. @ ING Arena: De hype ontgroeid

Een fenomeen. Er zijn weinig woorden meer geschikt om Fred again.. te omschrijven. Een dik jaar geleden nog voor een paar honderd…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Romy - Mid Air (★★★★): Alle kleuren van de regenboog

We zullen eens beginnen met een straf statement: The xx heeft ons jarenlang voorgelogen. Nadat het drietal in 2017 het nogal matige I…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 4): Overal vuurwerk

De allerlaatste dag van Pukkelpop 2023 was er opnieuw eentje die baadde in een loodzware hitte. Een stralende festivaldag met andere woorden,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.