Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks – “Somebody Like You”

© CPU – Joost Van Hoey

Met Giant Rooks heeft Duitsland een bijzonder veelbelovende band in zijn rangen, die vandaag de dag een alsmaar groter wordend publiek aanspreekt. Niet meer dan terecht, want het vijftal maakt bijzonder fijne indierock, die meer dan eens een glimlach op je gezicht tovert, maar je langs de andere kant ook aan het bewegen brengt. Met een reeks mooie zomerfestivals in het verschiet en een eerste album dat ondertussen ook alweer bijna drie kaarsjes mag uitblazen, ziet het er dus naar uit dat de groep klaar is voor een volgend hoofdstuk. Precieze details zijn er nog niet, maar met “Bedroom Exile” kregen we eerder dit jaar al een toffe nieuwe single op ons bord. Die krijgt nu gezelschap van het minstens even leuke “Somebody Like You”.

De muziek die Giant Rooks maakt klinkt namelijk als een zonnestraaltje, hetzij met een vleugje melancholie. De band blinkt namelijk uit in het niet overschrijden van de voorspelbaarheid van het genre en daar ligt ook meteen de sterkte van “Somebody Like You”. Met een dikke drie minuten op de klok weten de Duitsers de zomer tot bij jou te brengen aan de hand van een ‘less is more’-principe. Indierock die langs een kant lekker voortkabbelt, maar langs de andere kant ook geweldig makkelijk je gehoorkanalen binnenglijdt. Met refreinen die zich binnen de kortste keren in je gehoorkanalen weten te nestelen en een fikse dosis herkenbaarheid heeft Giant Rooks er met andere woorden opnieuw een erg coole single bij, die de stijgende populariteit van de band alleen maar ten goede lijkt te komen.

Op zondag 20 augustus staat Giant Rooks op Pukkelpop.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2126 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

Giant Rooks - How Have You Been? (★★★): Goh, ça va wel

De eerste maand van 2024 zit er alweer op, en als er iets is dat we de afgelopen 31 dagen leerden, dan…
InstagramLiveRecensies

Giant Rooks @ Ancienne Belgique (AB Box): Duitse grondigheid

Na hun kleine veroveringstocht op Pukkelpop vorige zomer was Giant Rooks gisteren weer in ons land. Het vijftal uit het Duitse stadje…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Giant Rooks - "Pink Skies"

We zijn bij Dansende Beren al een hele tijd fan van Giant Rooks, maar sinds kort is ook de rest van de…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.