Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Hives – “Trapdoor Solution” en “The Bomb”

© CPU – Nathan Dobbelaere

The Hives, de iconische Zweedse garagepunkband, hebben een stempel op de muziekwereld gedrukt met hun kenmerkende rauwe en energieke geluid. Met hun opkomende album The Death of Rand Fitzsimmons, is het alsof een vulkaan na een decennium van rust opnieuw uitbarst. Hun eerste drie singles, “Bogus Operandi“, met zijn meeslepende riff die aankondigt dat The Hives terug zijn voor goed, en vervolgens “Countdown To Shutdown” en “Rigor Mortis Radio“, die allebei rocken als een tiet, hebben de verwachtingen hoog gespannen voor dit langverwachte album.

De nieuwste singles van The Hives, “Trapdoor Solution” en “The Bomb,” houden de vurige traditie van de band levendig. “Trapdoor Solution”, met een duur van amper een minuut, ontketent het typische Hives-geluid dat fans zo goed kennen. Het is een explosieve rit die geen seconde in tempo zakt en met thrashende punkriffs en een energie van 180 kilometer per uur van start tot finish raast. Hoewel het misschien meer gericht is op de diehard-fans dan de casual luisteraar, is het onmogelijk om niet opgezweept te worden door deze korte, maar krachtige track. In tegenstelling tot “Trapdoor Solution” biedt “The Bomb” een andere kijk op het karakteristieke geluid van The Hives. Het onthult een typisch repetitieve zanglijn, die op een eigen manier even kenmerkend klinkt als zijn voorganger. Met technisch uitdagende drums en onregelmatige gitaarriffs wordt ook dit nummer een smakelijke traktatie voor de trouwe aanhang. Met een vergelijkbare bondigheid als “Trapdoor Solution” draait het nummer om een aanstekelijke beat en een tumultueuze hook die bijna smeekt om meegezongen te worden op festivals.

Met het nieuwe album The Death of Rand Fitzsimmons, dat volgende week vrijdag eindelijk het daglicht zal zien, zijn de verwachtingen en de opwinding rondom The Hives tot een kookpunt gestegen. De band heeft niet stilgezeten en hun nieuwste singles bewijzen keer op keer dat hun unieke geluid nog steeds een krachtige aantrekkingskracht heeft op het publiek. Op 27 september staan ze gepland om te spelen in Ancienne Belgique. Helaas zijn de tickets voor deze show al een tijdje hopeloos uitverkocht. Dus wie nog een kans wil maken, zal zich moeten wenden tot TicketSwap in de hoop een felbegeerd kaartje te bemachtigen voor deze explosieve show.

FacebookInstagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
InstagramLiveRecensies

The Hives @ Ancienne Belgique (AB): Branden zonder blussen

The Hives en België is altijd een soort van ‘match made in heaven’ geweest. Dat de band al heel wat kilometers en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Hives – The Death of Randy Fitzsimmons (★★★★): De top van de Zweedse export

Soms maakt wachten op iets het alleen maar beter, al is het telkens met een bang hartje uitkijken naar wat komt. Een…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.