Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Hives – “Rigor Mortis Radio”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Sinds het prille begin van mei zijn The Hives bezig ons op te zwepen voor hun aanstaande meesterwerk, getiteld The Death of Randy Fitzsimmons. Wie deze mysterieuze Randy Fitzsimmons ook moge zijn, hij blijft voor ons een raadsel. Wat echter onmiddellijk duidelijk werd, is dat The Hives geen greintje van hun onuitputtelijke energie hebben verloren in de loop der jaren. “Bogus Operandi” is nu al een onsterfelijke klassieker, met een krachtige openingsscheur van een riff. Ook in hun tweede single, “Countdown to Shutdown”, werden we overspoeld door gitaargeweld. Vernieuwend klinkt de band misschien niet, maar met hun kenmerkende Zweedse garagerock wisten ze ons zonder enige moeite te veroveren.

“Rigor Mortis Radio” bevindt zich in een ander vaarwater. Het tempo ligt aanzienlijk trager dan bij de eerste twee singles, maar de intensiteit blijft aanzienlijk hoog. De bonkende drums zorgen meteen voor de juiste groove. Zanger Pelle Almqvist klinkt als een Zweedse variant van Iggy Pop, en dat doet hij verrassend goed. De effecten op de basgitaar en de grillige gitaarlijnen maken van “Rigor Mortis Radio” een nummer dat meer te bieden heeft dan aanvankelijk hoorbaar is.

The Death of Randy Fitzsimmons, het zesde album van deze Zweedse rockgoden, zal op 11 augustus verschijnen via het eigen Disques Hives-label van de band. Op woensdag 27 september zullen ze het beste van zichzelf geven in de Ancienne Belgique. Wie deze show wil bijwonen, zal echter naar een kaartje moeten zoeken op Ticketswap of schrijft zich in via de wachtlijst. Het optreden is al geruime tijd volledig uitverkocht. Wij warmen ons alvast op met deze nieuwste single.

Website Facebook Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
InstagramLiveRecensies

The Hives @ Ancienne Belgique (AB): Branden zonder blussen

The Hives en België is altijd een soort van ‘match made in heaven’ geweest. Dat de band al heel wat kilometers en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.