Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Hives – “Countdown To Shutdown”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Dat The Hives een stel bezige bijen zijn, is een ding dat wij al wisten. Het Zweedse muziekgezelschap geeft zowat meer optredens per jaar dan dat een jaargang dagen telt, maar toch vinden ze alsnog een gaatje in hun drukke planning voor het schrijven van nieuwe muziek. En waar we voor de vorige single “Bogus Operandi” bijna vier jaar moesten wachten op nieuw werk, is de groep nu na net iets meer dan een maand terug met “Countdown To Shutdown”. Het nummer pronkte al sinds begin mei op de setlist en heeft nu eindelijk de weg richting de streamingdiensten gevonden.

Ondanks dat de band dit jaar dertig kaarsjes mag uitblazen, weten ze op “Countdown To Shutdown” nog steeds te verrassen. Na een korte bevestiging dat zanger Howlin’ Pelle nog altijd kan aftellen vanaf vier, schuurt de bassist er aardig op los en nestelt hij zich als een oorworm in ons gehoorstelsel. Zelf omschrijft de frontman “Countdown To Shutdown” als ‘een veelzijdige knaller voor al je zomerse rockbehoeften’, iets waar we ons volledig bij kunnen aansluiten. En met nog twee maanden tot de uitgave van het nieuwe album levert The Hives na “Bogus Operandi” opnieuw een hitsingle af, waardoor wij niet kunnen wachten tot de release van de nieuwste plaat.

“Countdown To Shutdown” is onderdeel van het nieuwste album The Death of Randy Fitzsimmons dat op 11 augustus verschijnt. The Hives treedt later dit jaar op in de Paradiso (25/09) en in de AB (27/09).

Website Facebook Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Rock Werchter 2024 verrast met 15 nieuwe namen

Na de zelfbevestiging van Greta Van Fleet doorbreekt Rock Werchter de sleur van de werkweek met veertien nieuwe namen. Ditmaal zijn de vaste…
InstagramLiveRecensies

The Hives @ Ancienne Belgique (AB): Branden zonder blussen

The Hives en België is altijd een soort van ‘match made in heaven’ geweest. Dat de band al heel wat kilometers en…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.