Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Hives – “Bogus Operandi”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De Zweedse rockers van The Hives hebben de laatste jaren niet stilgezeten, maar op een nieuw album moeten de fans al geduldig wachten sinds Lex Hives uit 2012. De band rond frontzanger Howlin’ Pelle teerde met hun meest recente tour dan ook voornamelijk op hun ouder werk waarmee ze een kleine twintig jaar geleden hun doorbraak kenden. De band viert dit jaar overigens hun dertigjarig bestaan. Reden te meer om dus eindelijk nog eens met een nieuw album te komen. The Death of Randy Fitzsimmons verschijnt op 11 augustus en telt twaalf nummers. De band gunt ons vandaag alvast een glimp van die zesde plaat met openingstrack “Bogus Operandi”.

Of de band nog steeds even explosief voor de dag kan komen met nieuwe muziek? Nou en of. “Bogus Operandi” is een heerlijk staaltje onversneden rock’n’roll zoals we dat van The Hives al ruim drie decennia kennen. Hun trademark werd echter ook subtiel gepolijst waardoor het in de hedendaagse context nog steeds behoorlijk opwindend klinkt. Howlin’ Pelle maakt op “Bogus Operandi” weinig woorden vuil en het draait hem vooral om die energie en ruigheid. Waar Pelle nogal zuinig is in zijn woordkeuze, gaan de strakke gitaren haast drie en een halve minuut volledig los met hoekige riffs. Een machtige terugkeer van The Hives in de gekende stijl en klasse. Dit gaat live vonken geven.

Website / Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1875 posts

About author
Schrijft wel eens iets...
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Hives @ Ancienne Belgique (AB): Branden zonder blussen

The Hives en België is altijd een soort van ‘match made in heaven’ geweest. Dat de band al heel wat kilometers en…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The Hives – The Death of Randy Fitzsimmons (★★★★): De top van de Zweedse export

Soms maakt wachten op iets het alleen maar beter, al is het telkens met een bang hartje uitkijken naar wat komt. Een…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles The Hives - "Trapdoor Solution" en "The Bomb"

The Hives, de iconische Zweedse garagepunkband, hebben een stempel op de muziekwereld gedrukt met hun kenmerkende rauwe en energieke geluid. Met hun…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.