Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hiss Golden Messenger – “20 Years And A Nickel”

© Graham Tolbert

Hiss Golden Messenger, met frontman MC Taylor als scheppende kracht, is een indiefolk collectief dat haar roots diep in het uitgestrekte landschap van North Carolina heeft genesteld. De band, bekend om zijn contemplatieve teksten en warme, organische sound, schrijft muziek die als een nostalgische echo tegen de beboste heuvels van het zuiden van Amerika kaatst. Doorheen de jaren heeft Hiss Golden Messenger een sterke reputatie opgebouwd als must-see live-act, met hartverwarmende live-optredens die een echte catharsis bieden in deze turbulente tijden.

De nieuwe single “20 Years And A Nickel” opent het komende album Jump For Joy – niet te verwarmen met de hit van het illustere danceduo 2 Unlimited – en straalt een introspectieve levendigheid uit die synoniem is geworden met de klank van Hiss Golden Messenger. Het nummer begint met een poëtisch gebaar waarin MC Taylor betoogt dat er niet zoiets bestaat als een eenvoudig lied, dat woorden na een tijd van betekenis kunnen veranderen. Wat volgt is een doorleefde melodie die echo’s draagt van Grateful Dead, met een groove die je meeneemt op een tocht van reflectie en berusting. Het is een nummer dat roept om te worden beluisterd onder de luifel van een zomeravond, met een koel biertje in de hand en de ondergaande zon als soundtrack.

Deze nieuwe single dient als proloog voor het album Jump For Joy. Volgens MC Taylor vormen de veertien nummers op het album de Book of Michael Crow, een soort tijdsreis die de extase en het verdriet van een leven dat samenvloeit met muziek belicht. “20 Years and a Nickel” zet de toon voor dit thema, terwijl het ook tegenstrijdige perspectieven uitbeeldt waar Taylor naar eigen zeggen mee worstelt. Met 25 jaar muzikale ervaring onder de riem, weet hij als geen ander dat het creëren van een eenvoudig lied geen simpele taak is. Dit innerlijke conflict en de zoektocht naar muzikale authenticiteit is wat Hiss Golden Messenger zo boeiend en relevant houdt. Jump For Joy verschijnt op 25 augustus via Merge Records.

Facebook / InstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Hiss Golden Messenger - Jump For Joy (★★★): 365 dagen zon

Het Amerikaanse Hiss Golden Messenger maakt al muziek sinds 2007. Het geluid van de band is door de jaren heen geëvolueerd van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hiss Golden Messenger - "Nu-Grape"

De zomer hangt in de lucht en daar is Hiss Golden Messenger weer. Met “Nu-Grape” lossen ze net op tijd een leuke,…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.