Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hiss Golden Messenger – “Nu-Grape”

© Graham Tolbert

De zomer hangt in de lucht en daar is Hiss Golden Messenger weer. Met “Nu-Grape” lossen ze net op tijd een leuke, zomerse single. Jammer genoeg moeten we voor de rest van die zonnige deuntjes wachten tot 25 augustus wanneer Jump for Joy verschijnt. Wie de band een beetje kent weet dat die bij het lezen van die titel geen 2 Unlimited-beats moet inbeelden, maar eerder gezellige, akoestische gitaren die het best tot hun recht komen bij een knetterend haardvuur. Al belooft opperhoofd M.C.Taylor dat het muzikaal, tekstueel en conceptueel anders zal klinken dan enig ander Hiss Golden Messenger album.

De eerste kennismaking met Jump For Joy is het satirische frisdrankreclamenummer “Nu-Grape”, een funky, gospel-geïnspireerd rocklied. Het is een nummer over veel verschillende dingen, waaronder de onmogelijkheid, of eerder gezegd de zinloosheid van permanentie. Taylor wordt vergezeld door zijn vaste bandleden Chris Boemer (gitaar), Alex Bingham (bas), Nick Falk (drums) en Sam Fribush (toetsen). Even strak, maar heerlijk ruimtelijk in hun uitvoering. Ze worden bijgestaan door vrienden Aoife O’Donovan en Amy Helm, die meedoen op het refrein. De piano klinkt alsof ze bespeeld wordt met veel liefde ergens in een bar. Tegelijkertijd weeft de basgitaar een groovy lijntje doorheen de song. We voelen Taylor met liefde en passie zijn tekst over het geheel draperen. Alles in deze single straalt zomer uit en doet verlangen naar dat zonnetje op ons gezicht.

M.C. Taylor heeft het grootste deel van het album geschreven in 2022 vanuit het perspectief van een semi-autobiografisch personage dat hij heeft gecreëerd. Wat we ons daarbij moeten voorstellen, zullen we aan het einde van de zomer te weten komen. Taylor belooft ons alvast een optimistisch en groovy album, en we zijn hem geneigd te geloven na het horen van deze eerste single.

Facebook / InstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
AlbumsRecensies

Hiss Golden Messenger - Jump For Joy (★★★): 365 dagen zon

Het Amerikaanse Hiss Golden Messenger maakt al muziek sinds 2007. Het geluid van de band is door de jaren heen geëvolueerd van…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hiss Golden Messenger - "20 Years And A Nickel"

Hiss Golden Messenger, met frontman MC Taylor als scheppende kracht, is een indiefolk collectief dat haar roots diep in het uitgestrekte landschap…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.