Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees – “Stunner”

© CPU – Emiel Viellefont

18 augustus staat met rood aangeduid in onze agenda. De rauwe explosieve rock ’n roll tornado die Osees is, zal dan hun nieuwste album loslaten op de wereld. Menig muziekliefhebber kijkt met ongeduld uit naar de verschijning van Intercepted Message, het aankomende album van het vijftal. Met hun nieuwste single, “Goon,” zetten ze alvast de toon voor wat belooft een enerverende plaat te worden. Osees, een broeinest van creatieve genialiteit onder leiding van de bezielende frontman John Dwyer, slaagt erin om synthpunk en hairmetal te verenigen tot een onweerstaanbare smeltkroes van bonkende gitaren. Stel je een gedurfde, subtielere, minder-haarspray-gedreven versie van KISS voor, en je krijgt “Goon.” Deze moderne vertolkers van het jaren tachtig geluid presenteren een eerbetoon aan de meest duistere en dansbare arrangementen uit de afgelopen veertig jaar. “Goon” is zo’n nummer dat je terugvoert naar de meest rebelse jaren van je jeugd, waarbij de ondeugende toon en de ‘fuck you all’ boodschap je onherroepelijk doen headbangen aan je bureau.

De muzikale essentie van “Goon” kan het best worden omschreven als een nerveuze samensmelting van synths en punk, gedreven door een monsterlijk krachtige ritmesectie. John Dwyer levert met zijn karakteristieke stemgeluid een opzwepende vertolking van het nummer, waarbij hij uitroept een goon te zijn, zowel overdag als in de nacht. De song barst uit zijn voegen van urgentie en broosheid, waardoor het je op het puntje van je stoel houdt en je in een hypnotiserende cadans meevoert. Als een orkaan raast “Goon” voorbij en laat een onuitwisbare indruk achter van rauwe energie en sublieme muzikaliteit. Dit is geen muziek voor de zwakkeren van hart, maar een uitnodiging aan de durvers om zich te verliezen in de betoverende geluidsgolven van Osees’ ongekende meesterschap.

Osees heeft in de loop der jaren een onweerstaanbare reputatie opgebouwd als een van de meest intrigerende bands binnen het psychpunk genre. De grenzeloze productiviteit van frontman John Dwyer heeft geresulteerd in een indrukwekkend repertoire aan muzikale parels. Met Intercepted Message lijken ze vastbesloten om de lat nog hoger te leggen en hun electropunk waanzin naar een verbluffend niveau van ultieme intensiteit te tillen. Osees blijft innoveren en experimenteren, wat hen telkens weer op het voorfront van vernieuwende muziek plaatst. Wees klaar om je onder te dompelen in de meeslepende wereld van Osees en hun nieuwste single “Goon,” want deze band heeft de kunst van het muzikale avontuur volledig onder de knie. Als klap op de vuurpijl mogen we de dag nadat Intercepted Message uitkomt de band op Pukkelpop verwelkomen. Ons vind je alvast op de eerste rij terug.

Facebook / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 50 beste albums van 2023

De laatste maand van 2023 is alweer bijna halfweg, dus naar goede gewoonte liggen er ook bij Dansende Beren tal van eindejaarslijstjes…
InstagramLiveRecensies

Pukkelpop 2023 (Festivaldag 3): Van mysterie naar hysterie

De derde dag van Pukkelpop begon nogal wisselvallig door de regen en dat liet iedereen plots een klein beetje panikeren. Gelukkig klaarde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Osees - "Intercepted Message"

Een artikel over Osees schrijft zichzelf, puur door de bijna onopnoembare berg herrie die het orkestje van John Dwyer in de loop…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.