Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Madd9 – “Selfish”

© CPU – Sam De Boeck

Halverwege de zomervakantie lijkt Madd9 zichzelf klaar te stomen voor een volgende stap in zijn jonge carrière. Het afgelopen voorjaar was de Tongeraar support van Coely in de Ancienne Belgique, de Roma en OLT Rivierenhof. We zagen hem verder ook nog op Vuurdoop: het Hasseltse showcasefestival van PXL-Music. Daar bewees Madd9 dat zijn moderne interpretatie van hiphop en soul zowel aanslaat op de grote en kleine clubpodia. Niet alleen de Antwerpse hiphopzangeres merkte diens talent op. De singlerelease van “Selfish” wordt dubbel gevierd want vanaf nu biedt Beatville, Coely’s management, Madd9 professioneel onderdak.

Dat Madd9 een doel voor ogen heeft, maakt hij kenbaar op “Selfish”. Los van de zomerse vibe en funky beat neemt Madd9 volgens ons geen blad voor de mond. Om carrière te maken of van muziek te kunnen leven, is het immers nodig om eigen grenzen af te bakenen of voor de buitenwereld ‘egoïstisch’ te zijn. Dat heeft Madd9 goed door en in plaats van in een slachtofferrol te kruipen, draait hij ook ‘daddy issues’ om in een positief verhaal. Niettemin zijn sound productioneel misschien iets té afgelikt is, weet hij tekstueel te blijven boeien. Madd9 graaft niet naar nieuwe inzichten, maar speelt open kaart met melodieuze bars en een strakke flow.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

25 nieuwe namen voor Rock Herk met o.a. The Afghan Whigs, Therapy? en shame

Rock Herk viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en dat zal het niet zomaar laten aan zich voorbij gaan. Nadat we in…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Justin Timberlake - “Selfish”

Hoe zou het tegenwoordig nog met Justin Timberlake gaan? De storm van controverse die gepaard ging met de onthullingen in de memoires…
InstagramLiveRecensies

Sound Track 2023: Finale Limburg @ C-Mine (Genk)

Het was gisteravond een spannende avond voor de acht finalisten van de Limburgse editie van de finale van Sound Track. Laten we…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.