Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Laufey – “Bewitched”

© CPU – Jan Van Hecke

Volgende maand verschijnt het nieuwe album van Laufey en nu krijgen we de titeltrack van Bewitched al te horen. De artieste speelde recentelijk nog een mooie, cleane set op Gent Jazz, waar we haar nieuwste nummer al live mochten horen. Jaren terug nam Laufey al deel aan The Voice in IJsland en nu maakt ze zelf muziek die te omschrijven valt als een mix van jazz en popmuziek. De teksten over gebroken harten worden vaak op een romantische manier voorgesteld en dat op een bedje van zachte, sfeervolle muziek. Gooi daarbij nog eens een zoete stem en dan kom je uit bij Laufey.

Bij een jazzy song die “Bewitched” heet, denken we natuurlijk meteen aan de klassieker “Bewitched, Bothered, And Bewildered“, maar Laufey heeft het over haar eigen betovering. De zachte muziek komt vrij filmisch over door de dromerige strijkers en subtiele fonkelige elementen, alsof Tinkerbell zingt over haar geheime liefde voor Peter Pan. Dit elfje doet dat dan eerder laat op de avond onder een hemel vol met lichtgevende sterren. Op “Bewitched” komt Laufey geweldig idealistisch over op vlak van sfeerschepping en zo maakt ze er een meer dan gezellig romantisch nummer van.

Bewitched verschijnt 8 september.

Facebook / Instagram / Twitter / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1225 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
Features

Record Store Day 2024: Tien releases om naar uit te kijken

Zaterdag 20 april is het alweer Record Store Day; de dag waar menig liefhebber van vinylplaten en alles wat ermee te maken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Laufey - "Goddess"

Belgische fans van Laufey worden op hun wenken bediend. De jazzartieste stond afgelopen zomer op Gent Jazz (en deelde die dag de…
InstagramLiveRecensies

Laufey @ La Madeleine: Prinses van de hedendaagse jazz

‘Wat Taylor Swift deed voor country en pop, wil ik doen voor jazz’; dat is de ambitie van de IJslandse singer-songwriter Laufey….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.