Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Jeugd Van Tegenwoordig – “Dat Mag Niet”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Nog minder dan drie weken en dan komt De Jeugd Van Tegenwoordig eindelijk met een nieuw album naar buiten. Dat is alweer bijna 5 jaar geleden, want hun vorige album Anders dateert alweer van 2018. Sindsdien zijn Willie Wartaal, Vjèze Fur en Faberyayo echte gezinsmannen geworden en hebben ze hun wilde haren voorgoed achterwege gelaten. Zij het niet muzikaal, want op dat vlak is De Jeugd Van Tegenwoordig weer helemaal terug van weggeweest. Eerder kregen we al de singles “Ze Is Pas Net Begonnen” en “Goed Nieuws“. Nu is er dus ook een derde single, genaamd “Dat Mag Niet.”

Op “Dat Mag Niet” krijgen we nog eens een ouderwets De Jeugd Van Tegenwoordig-nummer, inclusief knotsgek deuntje. Lekker tegen de schenen schoppen tegen alles wat, jawel, niet mag. Wat mag er dan zoal niet? Daarvoor kijk je best eens naar de bijhorende videoclip die doorspekt is van de eigentijdse humor en ludieke memes. Muzikaal horen we vooral een carnavaleske kermisbeat gemaakt door Bas Bron, het brein achter de groep. De helft van de mensen zal het deuntje na een tijd ongelooflijk irritant vinden, de andere helft zal er heerlijk goed op gaan. Wij scharen ons gelukkig voorlopig bij die tweede helft, aangezien we ons zeker kunnen vinden in de humor achter het nummer. ‘Ik weet niet meer wat er mag en niet mag, omdat er zoveel wel mag’, zingt Faberyayo op zijn strofe. Wij weten het soms ook niet meer, maar even hersenloos losgaan op De Jeugd Van Tegenwoordig, dat mag gelukkig wel nog.

Het nieuwe album Moderne Manieren komt uit op 11 augustus. Een weekje daarvoor, op zaterdag 5 augustus, is de groep te zien op het hoofdpodium van de Lokerse Feesten. In het najaar gaat De Jeugd ook nog op tournee door België en Nederland. Zowel de tickets voor De Roma als die voor de AB zijn allemaal al uitverkocht. Voor fans die nog geen tickets hebben, wordt het dus Ticketswap afschuimen en hopen op nieuwe data.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Editors, De Jeugd Van Tegenwoordig, Froukje en meer naar Paaspop 2024

Het Nederlandse Schijndel mag zich weer klaarmaken voor een van de gekste festivaldriedaagses van de lage landen. Paaspop heeft zich door de…
InstagramLiveRecensies

De Jeugd Van Tegenwoordig @ De Roma: Volksfeest voor jong en oud

Ruim achttien jaar nadat ze de Nederlandstalige muziekscene op z’n kop zetten met “Watsekeburt?!”, kunnen we De Jeugd Van Tegenwoordig eigenlijk niet…
AlbumsFeatured albumsRecensies

De Jeugd Van Tegenwoordig - Moderne Manieren (★★★★): Ongeëvenaarde Nederlandstalige hiphop

Eindelijk, na bijna vijf jaar zonder nieuw album, is De Jeugd Van Tegenwoordig terug van weggeweest. Jeugdig zijn ze ondertussen allang niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.