Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Jeugd Van Tegenwoordig – “Goed Nieuws”

© CPU – Bert Savels

De comeback van De Jeugd Van Tegenwoordig begint alsmaar meer vorm te krijgen. Enkele weken geleden losten ze al een nieuwe single met “Ze Is Pas Net Begonnen (Leerstage/Werkstage)“, maar daar stopte het nieuws niet. Vorige week maakte de rapformatie rond Willie Wartaal, Faberyayo, Vjèze Fur en knoppendirigent Bas Bron namelijk bekend dat ze in het najaar opnieuw gaan touren door Nederland en België. Deze week kwam daar nog eens het heuglijke nieuws bij dat we deze zomer ook een volledig nieuw album mogen verwachten. Het album zal Moderne Manieren heten en komt uit op vrijdag 11 augustus. Voor De Jeugd wordt het hun eerste nieuwe plaat in bijna vijf jaar.

In aanloop naar dat nieuwe album loste De Jeugd vandaag dus een tweede single. “Goed Nieuws” slaat een lichtjes andere richting in dan de vorige single, wat nog maar eens de versatiliteit van de Nederlanders in de verf zet. We krijgen een ouderwetse hiphopbeat waarop Willie Wartaal het ‘goede nieuws’ als eerste mag brengen. Het nummer doet het iets rustiger aan dan op “Ze Is Pas Net Begonnen”, wat wel voor een heerlijke sfeer zorgt. De jongens stralen nog altijd plezier uit en dat hoor je want de chemie tussen de drie rappers is als vanouds aanwezig. Dat is zeker het geval op het einde waar de stemmen van Vjèze Fur en Willie Wartaal zich met elkaar vermengen en zo één geheel maken. Na een energieke eerste single krijgen we nu een sfeervolle tweede single te horen. ‘Goed Nieuws’ is het voor ons zeker, want wij kunnen niet wachten om dat nieuwe album in augustus te beluisteren.

Wie De Jeugd Van Tegenwoordig deze zomer bij ons aan het werk wil zien, kan daarvoor terecht op de Lokerse Feesten op zaterdag 5 augustus. Daar delen ze die dag onder meer het podium met XINK en Rag’n’Bone Man. In het najaar komt er dus ook een nieuwe zaaltournee. Bij ons kan je de mannen van De Jeugd aan het werk zien in Het Depot op 16 november en in de AB op 3 december. Enkel voor het concert in de AB zijn er nog tickets verkrijgbaar.

Facebook / Instagram / Website

 

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

 

 

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

De Jeugd Van Tegenwoordig - Moderne Manieren (★★★★): Ongeëvenaarde Nederlandstalige hiphop

Eindelijk, na bijna vijf jaar zonder nieuw album, is De Jeugd Van Tegenwoordig terug van weggeweest. Jeugdig zijn ze ondertussen allang niet…
LiveRecensies

Lokerse Feesten 2023 (Festivaldag 2): De regen als hoofdrolspeler

De eerste zaterdag van de Lokerse Feesten was aangebroken. Ook al verbruikte Nederland vrijdag heel wat energie, we zijn nog maar aan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single De Jeugd Van Tegenwoordig - "Dat Mag Niet"

Nog minder dan drie weken en dan komt De Jeugd Van Tegenwoordig eindelijk met een nieuw album naar buiten. Dat is alweer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.