Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier – “De Selby (Part 2)”

© Sydney Gawlik

Hozier neemt graag de tijd om te werken aan nieuwe albums. Na zijn ijzersterke, titelloze debuutalbum uit 2014 moesten fans van de Ier vijf jaar wachten op de mooie opvolger Wasteland, Baby!. Over een klein maandje verschijnt na ruim vier jaar éindelijk zijn langverwachte, derde langspeler, Unreal Unearth. Daar hebben we de afgelopen tijd al wat voorproefjes van gekregen, zoals de ep Eat Your Young uit maart en de single “Francesca” die in mei verscheen. Met “De Selby (Part 2)” biedt de singer-songwriter ons opnieuw een gloednieuwe single om ons warm te maken voor Unreal Unearth.

Het viertal nummers dat Hozier dit voorjaar uitbracht, wist ons al enorm te benieuwen naar de aankomende langspeler. Ook “De Selby (Part 2)” is een zeer geslaagde single uit de koker van de Ier. Het nummer is iets meer disco en funky dan dat we van hem gewoon zijn, maar Hozier slaagt erin om deze elementen op een organische manier te verweven in zijn kenmerkende donkere, sexy sound, waardoor het lied niet atypisch klinkt. De zanger exploreert op zijn nieuwste nummer het verlangen om te ontsnappen aan de wereld, en het gevoel te verdrinken in je eigen duistere gedachten. Hij toont met “De Selby (Part 2)” opnieuw aan dat hij een ontzettend goede liedjesschrijver is met een stem die simpelweg je aandacht opeist. Kortom, weer een heel geslaagd nummer van Hozier!

Unreal Unearth wordt op 18 augustus de wereld ingebracht. Dit najaar gaat Hozier op tour. Nederlandse fans van de singer-songwriter zijn op 28 november in de Amsterdamse Ziggo Dome aan het goede adres. Op 8 december staat hij in Vorst Nationaal in Brussel.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

259 posts

About author
nederlandser dan ik krijg je het niet
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Hozier @ Vorst Nationaal: Hemels vertoon van een muzikale trip naar de hel

Enkele maanden geleden bracht de Ierse artiest Hozier zijn langverwachte derde album Unreal Unearth uit. En ‘what’s in a name’, moet zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.