Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Hozier – “Francesca”

De fans van Hozier hebben lang moeten wachten, maar het werd inmiddels bevestigd: de derde langspeelplaat Unreal Unearth, die al meer dan een jaar geleden aangekondigd werd, komt uit op 18 augustus. In de tussentijd bracht de Ierse singer-songwriter eerder dit jaar ook zijn ep Eat Your Young uit. Het nummer “Eat Your Young” was al lang voor de release een hit op TikTok, maar van de nieuwe “Francesca”, dat vandaag uitkomt, kregen we nog bijna niets eerder te horen.

“Francesca” begint rustig en blijft dat ook nog eventjes behouden. Al snel horen we dat de basgitaar, die constant sterk aanwezig is, een belangrijk element in dit nummer wordt. De dromerige gitaren worden bij het refrein vervangen door behoorlijk stevige gitaren en zo slaat ook de sfeer van het hele nummer ineens om. Er is doorheen het lied een perfect contrast tussen dromerige strofes en rockrefreinen. Tijdens de bridge wordt het nummer plots om een hele andere boeg gesmeten. Het tempo wordt weggenomen en er ontstaat een volledig ander ritme. De stevige instrumentatie wordt grotendeels achterwege gehouden en Hozier toont ons nog eens wat voor krachtige stem hij heeft. De vele stemlagen over elkaar en verschillende lyrics die door elkaar gezongen worden, geven ons een zweverig gevoel en zorgen zo voor de perfecte afsluiter van “Francesca”.

Unreal Unearth komt uit op 18 augustus. Er werden reeds een aantal livedata aangekondigd, maar op een Belgische passage moeten we nog even wachten.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
2023FeaturesInstagramUitgelicht

De 101 beste singles van 2023

Voordat we het nieuwe jaar ingaan, hebben we nog enkele eindejaarslijstjes voor te stellen. Nadat we al de beste albums, ep’s, debuten…
InstagramLiveRecensies

Hozier @ Vorst Nationaal: Hemels vertoon van een muzikale trip naar de hel

Enkele maanden geleden bracht de Ierse artiest Hozier zijn langverwachte derde album Unreal Unearth uit. En ‘what’s in a name’, moet zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.