Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single King Nun – “Golden Age”

De Londense grungerockband King Nun is bijna vier jaar na zijn eerste album Mass terug met nieuwe muziek en dat mag geweten zijn. Het Britse vijftal brengt een energieke mix van grunge, punk en indierock, met daarover de krachtige stem van zanger Theo Polyzoides. De band heeft ondertussen de welverdiende reputatie een steengoede liveband te zijn, met shows waar de energie van afspat. Na eerdere singles “Selfish” en “But We Live On the Beach” brengt ze nu met “Golden Age” een derde single uit. Deze songs zijn een voorsmaakje van het langverwachte tweede album Lamb, dat dit najaar uitkomt.

Het lied start met een zachte, dreigende gitaarriff en de stem van zanger Theo, maar lang kunnen de heren zich echter niet inhouden en na enkele seconden trapt een beukende gitaarriff al de voordeur in. In de strofes hangt een dreigende sfeer en bouwt de spanning op, tot de verlossing komt met het refrein. Dit is een echte oorwurm die waarschijnlijk de komende dagen niet meer uit je hoofd te krijgen is. Met elke seconde die passeert worden de vocals venijniger en de drums agressiever. Die opbouw leidt uiteindelijk naar een geweldige climax waar onze trommelvliezen niet gespaard blijven.

“Golden Age” gaat over ontsnappen aan de sleur van het dagelijks leven en met dit lied lukt dit ons zonder problemen. De combinatie van een simpele maar bijzonder krachtige gitaarriff met een echte meezinger als refrein zorgt ervoor dat geen enkel meubelstuk nog overeind staat wanneer dit lied eindigt. Met “Golden Age” deelt King Nun niet gewoon een mokerslag uit, het sloopt het hele huis.

King Nuns tweede langspeler Lamb verschijnt op 29 september.

Facebook / Instagram / Website / Twitter / Youtube

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
LiveRecensies

King Nun @ Botanique (Witloof Bar): Energie spant de kroon

Britpopbandjes schieten als paddenstoelen uit de grond en de één schopt het al verder dan de ander. King Nun is zo’n paddenstoel…
Instagram

Zes niet te missen optredens in de Botanique in maart (+ tickets te winnen)

De Brusselse Botanique weet elk jaar opnieuw uit te pakken met een mix tussen jonge wolven en vaste waarden en dat is…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Geraldines - "Lamb"

The Geraldines is een Mechelse indierockgroep die al een paar knappe dingen heeft gedaan, maar nog steeds net geen grote doorbraak kende….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.