Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single The Geraldines – “Lamb”

The Geraldines is een Mechelse indierockgroep die al een paar knappe dingen heeft gedaan, maar nog steeds net geen grote doorbraak kende. Ze werden al meerdere keren geselecteerd voor De Nieuwe Lichting, brachten al een paar ep’s uit, stonden al in Trix en AB en speelden al in voorprogramma’s van Jeff Rosenstock, Equal Idiots en DIRK. Met die laatstgenoemde heeft de band muzikaal heel wat gemeen. Ze maken alle twee indierock met een bepaald emogehalte die doet denken aan Pixies of Sonic Youth. Ook weten ze beiden enorm catchy songs te maken en dat bewijst The Geraldines nogmaals met het gloednieuwe “Lamb”.

Het nummer begint met een rustige gitaar en de emotionele stem van frontman Bart Van der Elst. Wanneer de band (drummer Brecht Put, gitarist Bart Sels en bassist Jeroen Ackerman) invalt, rockt het lekker verder. “Lamb” klinkt zeer bekend in de oren en toch blijft het als uniek nummer hangen. Net de combinatie tussen die toegankelijkheid, meezingbaarheid en emotionele lading zorgt ervoor dat The Geraldines zo goed werkt. Wanneer op het einde meerdere stemmen ‘You never worry and I always worry.’ zingen, weet je dat The Geraldines echt weten hoe ze songs moeten schrijven. Hoog tijd dat ze eens doorbreken.

The Geraldines kan je aan het werk zien op 7 maart in LAB58 in Sint-Gillis-Bij-Dendermonde en op 28 maart in de Gainsbar in Kortrijk.

Related posts
AlbumsFeatured albumsRecensies

DIRK. - Idiot Paradise (★★★★): Gewikt en zorgvuldig afgewogen

De band DIRK. mag hun naamkaartje van ‘Belgisch uithangbord’ stilaan netjes opblinken als we het over ons muzieklandschap hebben. Ze konden met…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIRK. – “Alarms”

Al sinds het debuutalbum in 2018 toont de Belgische band DIRK. aan dat rock tegelijk nerdy en gewaagd kan zijn. Dat leverde…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single DIRK. - "No"

DIRK. vlamt het nieuwe jaar in met een kogelschot van jewelste onder de naam “No”. De afgelopen maanden trakteerde de populaire West-Vlaamse bende…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.