Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single beabadoobee – “the way things go”

© CPU – Frauke Cludts

Geboren in de Filipijnen en opgegroeid in Londen heeft de getalenteerde zangeres-gitariste Bea Kristi zich de afgelopen tijd stevig in de muziekwereld genesteld. Zo zagen we beababoodee in het voorjaar nog aan het werk in La Madeleine. Ze brak door in 2020 toen ze als CoSign-artiest werd erkend. Sindsdien heeft ze gestaag een trouwe schare fans opgebouwd met haar akoestische vakmanschap. Eerder dit jaar deelde ze het intieme Valentijnsdag-nummer “Glue Song” en verraste ze haar publiek met een alternatieve versie van het nummer, waarin ze samenwerkte met de getalenteerde Clairo. “the way things go” werd voor het eerst live uitgevoerd enkele maanden geleden en veroverde sindsdien een vaste plek in de setlist. Ondertussen mocht ze voor enkele shows van niemand minder dan Taylor Swift tijdens haar “Eras Tour” de opening verzorgen en ook hier dook het nummer geregeld op. Windeieren legt het haar niet, want nu krijgen we eindelijk de studioversie van dit pareltje te horen.

“the way things go” bevat een ongedwongen magie die je recht in het hart raakt. Het nummer is opgebouwd rondom poëtische bespiegelingen over een vervlogen liefde. Met een prachtige resonantie en een eenvoudige, doch doeltreffende melodie, weet beabadoobee de essentie van het leven vast te leggen: hoe alles voortbeweegt, verandert en transformeert. Met haar luchtige zangstijl bekent ze: ‘I don’t mind that that’s the way things go’. Heel de song lang brengt ze dit verhaal met een intimiteit die ze als geen ander beheerst. Daarbovenop voegt ze nog een scheutje jaren zestig-melodieën toe. Hierdoor voelt het nummer bijna als een klassieke akoestische ballade, vergelijkbaar met “Yesterday” van The Beatles of menig lied van Paul Simon, maar dan opnieuw geïnterpreteerd voor de moderne wereld.

Beabadoobee is een naam om in de gaten te houden, want haar unieke benadering van muziek laat zien dat ze een blijvende impact zal hebben op het hedendaagse muzieklandschap. “the way things go” is daar opnieuw een mooi voorbeeld van.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Taylor Swift - 1989 (Taylor's Version) (From The Vault)

Geen ster schijnt de dag van vandaag feller dan die van de Amerikaanse Taylor Swift. Toen de popster in 2019 vernam dat…
AlbumsFeatured albumsRecensies

The National - First Two Pages of Frankenstein (★★★★): Nieuw hoofdstuk bij hetzelfde verhaal

Voor indieliefhebbers is eindelijk de grote dag aangebroken: de negende plaat van The National is beschikbaar! Vier jaar na het orchestrale (en…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Taylor Swift - "All Of The Girls You Loved Before"

Het zijn spannende, drukke tijden voor Taylor Swift. De Amerikaanse superster begint vandaag namelijk aan haar eerste tour sinds 2018. De zogeheten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.