Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Gregory Alan Isakov – “Appaloosa Bones”

© Glenn Ross

Toen Gregory Alan Isakov eind vorig jaar halt hield in Het Depot kleurde één onuitgegeven nummer de set: “Appaloosa Bones”. Het doet ons vermoeden dat de landbouwende singer-songwriter het nummer nauw aan het hart ligt aangezien hij zijn aankomende album ernaar vernoemd heeft. In de aanloop naar dat gelijknamige album is “Appaloosa Bones” na “The Fall” en “Before The Sun” de derde single die we in de schoot geworpen krijgen. Waren de eerste twee singles stuk voor stuk pareltjes, dan krijgen we nu een absoluut meesterwerk gepresenteerd.

Mijmerend over de rollercoaster die gedachten kunnen zijn, maar dat er ook schoonheid schuilt in moeilijke tijden. Op die achtergrond drapeert Isakov zijn zachte, helende gitaarklanken. De instrumentatie blijft subtiel met zachte, onopvallende percussie en slidegitaar. Het is pas wanneer de strijkers ten tonele verschijnen dat de song dreigt open te breken. Ontploffen doet het echter nooit en dat maakt het net zo mooi. De warme stem van Gregory Alan Isakov ligt als een warm dekentje over het geheel en ook al zijn de dagen lang en warm, het doet ons verlangen naar koude avonden onder een warm dekentje.

Die koude avond zou best wel eens 2 december kunnen zijn, wanneer hij speelt in De Roma. Nog voor zijn doortocht in Antwerpen mogen we volgende maand zijn nieuwe album verwelkomen. Appaloosa Bones verschijnt op 18 augustus.

FacebookInstagramWebsite

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Noah Kahan - “Forever”

Het is zeker geen geheim dat je op dit moment niet om Noah Kahan heen kan: “Stick Season” staat overal te gloeien…
LiveRecensies

Gregory Alan Isakov @ De Roma: Vriestemperaturen buiten, een warme gloed binnen

De laatste jaren verblijdt singer-songwriter Gregory Alan Isakov, geboren in Zuid-Afrika maar al jaren woonachtig in Boulder, Colorado, ons bijna jaarlijks met…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Gregory Alan Isakov - Appaloosa Bones (★★★★): Fonkelend tussen de sterren

In een wereld die almaar vluchtiger lijkt te worden, is daar plots Appaloosa Bones, het zesde album van folkheld Gregory Alan Isakov….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.