Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe singles Courtney Barnett – “Start Somewhere”, “Life Balance” & “First Slow”

© CPU – Nathan Dobbelaere

Wie denkt aan Courtney Barnett, denkt aan ronkende gitaren en verhalende lyrics waarbij je aan de lippen van de zangeres blijft hangen. Dat was althans nog zo op vorig album Things Take Time, Take Time. Sindsdien is de Australische zonder ophouden op tour, maar ondertussen werkte ze toch aan een nieuw album. End of the Day (music from the film Anonymous Club) verschijnt op 8 september en betekent meteen een einde van een tijdperk voor Courtney Barnett. Het album wordt namelijk het laatste op Milk! Records, de platenmaatschappij die ze zelf in 2012 oprichtte. Verder betekent deze plaat ook het begin van iets nieuws want het is namelijk de eerste instrumentale plaat van de singer-songwriter.

Instrumentaal dus en dat is meteen hoorbaar bij de eerste drie nummers van de zeventien songs tellende plaat. “Start Somewhere”, “Life Balance” en “First Slow” zijn drie meditatieve songs die geschreven werden, net zoals de rest van de plaat, voor de autobiografische documentaire Anonymous Club. In tegenstelling tot de songs op die soundtrack, herbekeek Barnett het muzikale plaatje nog eens en dat zal dan te horen zijn in het volledige album waarbij de nummers nog een extra dynamiek krijgen. De sound is alvast een complete wijziging in wat ze normaal doet: geen slacker, geen stem en vooral geen hook. Je wordt gewoon meegezogen in een soort van soundscape waarin je kan verdwalen. Voor de fans van Courtney Barnett toch even wennen, maar het geheel zal ongetwijfeld erg boeiend worden.

Op 8 september verschijnt End of the Day (music from the film Anonymous Club) 

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

3684 posts

About author
Ook bekend als "Den Beir", oprichter van de site, leidt alles in goeie banen en schrijft ook wel eens iets.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Courtney Barnett @ De Roma: Gitaarheldin volgens het boekje

Afgelopen zomer konden fans van Courtney Barnett Things Take Time, Take Time voor het eerst live horen in België. Toen speelde ze…
InstagramLiveRecensies

TW Classic XL 2022: Het feest van de vrijheid

TW Classic is al jarenlang een vaste waarde in het Belgische festivallandschap en focust zich keer op keer op een iets ouder…
InstagramLiveRecensies

Pinkpop (Festivaldag 2): Muziek drijft temperatuur naar ongeziene hoogtes

Een nieuwe dag brak aan in Landgraaf. De nacht was voor velen onrustig geweest door de hitte. Vandaag beloofde niet veel beter…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.