Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree – “Bounce”

© CPU – Toon Miermans

Oliver Tree omschrijven in één woord is onbegonnen werk, maar je kan hem ergens zien als de internationale versie van Joost Klein. Het verschil is alleen dat de muziek bij de Nederlander wel echt ergens over gaat, terwijl de Amerikaan alles doet voor de meme. Dat werkt echter gigantisch goed, getuige wereldhits als “Miss You” met Robin Schulz, TikTok-favorietje “Life Goes On” of countrynummer “Cowboys Don’t Cry“. Telkens weer over the top, maar het slaat wel altijd aan. En daar heeft het totaalplaatje veel mee te maken, want zo hoort bij elke plaat een ander kapsel. Van het bloempotexemplaar op Ugly Is Beautiful over de lange blonde mullet voor Cowboy Tears tot nu het Karen-achtige kapsel voor Alone In The Crowd,  de titel van album nummer drie dat later dit jaar verschijnt.

Uit die derde langspeler krijgen we nu met “Bounce” een eerste voorsmaakje te horen, en we zijn maar al te blij dat Oliver Tree zijn countryfase erop zit. Met zijn nieuwste creatie keert de Amerikaan terug naar de sound waarmee hij groot werd, hetzij met een hedendaagse toets. Het nummer hangt met andere woorden aan elkaar met een zware bassdrum, al ligt het tempo tegelijkertijd ook vrij laag. Laat dat echter ook de ideale instrumentatie zijn waaronder Tree’s nonchalante stemgeluid past. Dat het nummer over seks gaat en de videoclip weer behoorlijk absurd is, toont nog maar eens aan dat de man opnieuw een loopje met de werkelijkheid neemt. Serieus of niet, “Bounce” lijkt wel weer gewoon een hitje te worden.

Alone In The Crowd verschijnt op 29 september.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2049 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Oliver Tree @ Ancienne Belgique (AB): Entertainment boven muziek

Oliver Tree dankt zijn succes aan TikTok en zijn entertainende videoclips. Dat je daardoor al meteen met een kritischere blik wordt bekeken,…
AlbumsRecensies

Oliver Tree - Alone In A Crowd (★★): Singles en opvulsel

Er valt op z’n minst wel wat te zeggen over de persona van Oliver Tree. De man, die veelal als levende meme…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Oliver Tree - "Essence" (feat. Super Computer)

Oliver Tree heeft sinds kort een nieuw kapsel en dat kan maar één ding betekenen: er komt een nieuwe plaat aan. Na…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.