Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingle Picture Parlour – “Norwegian Wood”

© Jennifer McCord

Bij het horen van de woorden ‘Norwegian wood’ denk je misschien aan het bekende boek van Haruki Murakami, maar wie weet brengt Picture Parlour daar binnenkort verandering in. De Britse opkomende band liet hun debuutsingle inspireren door het boek en muzikaal kijkt het viertal op naar artiesten als Patti Smith en Nick Cave. Wat begon als een lockdown projectje van zangeres Katherine Parlour en gitariste Ella Risi groeide intussen uit tot een band (waarin de twee worden vergezeld door Sian Lynch en Michael Nash op bas en drum) die al heel wat aandacht wist te trekken in Londen. De band staat dus in de startblokken en nu is de vraag of die eerste single meteen het startschot wordt van een vlammende carrière.

De namen Smith en Cave deden misschien al vermoeden dat het om rockmuziek zou gaan en “Norwegian Wood” is dan ook een heerlijk rocknummer geworden. De intrigerende vocals van Parlour walsen over de aanvankelijk vrij gemoedelijke muziek, met toch meteen al een ruw kantje. Doorheen de drieënhalve minuten durende track wordt het eigenlijk alleen maar beter en beter. Picture Parlour levert niet alleen een straffe song af, maar doet dat ook met de nodige attitude. De gitaarsolo op het einde voelt als een overwinning en laat ons eigenlijk meteen hunkeren naar meer. Picture Parlour, we staan klaar om jullie met open armen te ontvangen.

Facebook / Instagram / Twitter

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1205 posts

About author
braaf zijn hé
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

The Kills @ Ancienne Belgique (AB): Rauw

Wie gisteren naar Brussel was afgezakt om wereldhits als “Mr. Brightside” en “Human” te horen, had best wat beter opgelet toen die…
LiveRecensies

Picture Parlour @ Cactus Muziekcentrum (Café): Geen salonremise

Vorig jaar in juli verscheen Picture Parlour het eerst op onze radar. De Britse band bracht toen namelijk een fantastische debuutsingle uit….
LiveRecensies

Little Waves @ C-Mine: Alternatieve roadtrip doorheen het muzieklandschap

De laatste jaren is Little Waves steeds meer een gevestigde naam geworden in het festivalvoorjaar. Het alternatieve ontdekkingsfestival vindt al sinds zijn…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.