Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Montell2099 – “Need You”

Al aan het begin van zijn carrière versierde Montell2099 een samenwerking met 21 Savage, al was de muzikale stempel van “Hunnid On The Drop” op de rest van zijn muziek zeer beperkt. Verwacht geen hiphop, maar trap, drum-‘n-bass en dubstep van de dj en producer uit Auckland. Vorige maand zat hij nog mee op de tourbus met Wilkinson en daarnaast werkte hij al samen met onze landgenoot Netsky. Uit die “Mixed Emotions” en “Broken” vloeide een jaar geleden een warm-upset voort op Netsky’s [GLASSHOUSE]-show in de Lotto Arena.

Ook vorig jaar tekende Montell2099 bij RL Grimes Sable Valley. De vierde release van de producer op het label is er eentje die hem nauw aan het hart ligt. De Nieuw-Zeelander schreef het nummer “Need You” in het huis van zijn grootouders tijdens de eerste lockdowns in zijn thuisland. Zelf omschrijft hij die periode als zeer productief en inspiratievol en een tijd waarin hij zijn prioriteiten herontdekte. Een daarvan blijkt neurofunk te zijn, want dat is waaraan hij nood heeft als we “Need You” mogen geloven. De sterk aanwezige elektronische drums domineren de hele track en een bijna nightcore-vocal geeft het chaotische ritme wat extra body. Om een plekje in onze playlist te verdienen voelt het echter wat te vlakjes aan, maar een verrijkende afwisseling na enkele zwaardere nummers in Montell2099’s muziekcollectie is “Need You” wel.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
InstagramLiveRecensies

Becky Hill @ Trix: Arsenaal aan hitjes

Becky Hill is een van de meest gestreamde artiesten die je vandaag kan vinden. Op talloze hits met honderden miljoenen streams kan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Netsky & Dillon Francis - "Nobody Likes The Records That I Play"

Netsky heeft een tijdlang wat meer hitlijstgericht geproducet, maar de laatste jaren is de Belgische producer terug helemaal zijn oude zelve: trouw…
AlbumsFeatured albumsRecensies

21 Savage - american dream (★★★★): Smaakpalet aan stijlen met eigenwijze flows

Het is eindelijk zover; na zes jaar wachten is 21 Savage er met een nieuw soloalbum. Hoewel hij regelmatig samenwerkt met grote…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.