Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Loverman – “Candyman”

© CPU – Jan Van Hecke

In een vorig leven nog frontman van Shht, maar sinds enige tijd gaat James De Graef voltijds door het leven als Loverman. Het is dan ook vrij indrukwekkend om te zien wat hij in die vrij korte periode al allemaal wist te bereiken. Met slechts drie, nu vier, singles onder de arm mocht hij bijvoorbeeld al mee op Europese tour met Tamino en versierde hij een platencontract bij PIAS. Het ziet er dan ook naar uit dat er een debuutplaat in het verschiet ligt, en met eerder uitgebrachte nummers als “Differences Aside” en “Into The Night” oogt die nu al veelbelovend. Nu het nieuwe “Candyman” die reeks vervoegt, kunnen we met zekerheid zeggen dat Loverman over een viertal geslaagde singles beschikt.

Met een kleine vijf minuten op de klok lijkt “Candyman” echter niet meteen een hapklare brok, al vliegt de tijd voorbij zonder dat we het goed en wel beseffen. Dat komt doordat het nummer zo dromerig onze gehoorkanalen binnenglijdt, waardoor het geheel aanvoelt als een zacht wolkje. De single zit muzikaal dan ook gigantisch rustgevend in elkaar, met een akoestische gitaartokkel en een bedje van strijkers als hoofdingrediënten. Daarover toont De Graef zich van zijn lichtste kant, wat bijgevolg de kers op de taart is. Nu de temperaturen door het plafond gaan en het energieniveau bij iedereen op een laag pitje draait, is deze “Candyman” dan ook welgekomen om een zomerse namiddag mee door te brengen.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

2106 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

België boven op Rock Werchter 2024 met o.a Brutus, J. Bernardt en BLUAI!

Het is de ‘Week van de Belgische Muziek’ en dat laat Rock Werchter niet onopgemerkt passeren. Vandaag voegt de organisatie immers een…
InstagramLiveRecensies

Loverman @ Trix (Bar): Aan de lippen gekluisterd

Het gaat ontzettend hard voor James de Graef. Hij schopt zichzelf gaandeweg tot meest liefdevolle man van België. Na een lange tijd…
2023Featured albumsFeaturesInstagramUitgelicht

De 20 beste Belgische albums van 2023

2023 was alweer goed gevuld met nieuwe muziek. Niet alleen internationale kleppers deden onze harten sneller slaan, maar ook op Belgische bodem…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.