Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Empire State Bastard – “Stutter”

Empire State Bastard bracht pas eind maart hun debuutsingle “Harvest” uit, maar de snoeiharde metal schreeuwt jarenlange ervaring. Achter deze agressieve wervelwind zit dan ook een formatie van jewelste: Simon Neil en Mike Vennart, respectievelijk frontman en livegitarist van het welbekende Biffy Clyro, worden in Empire State Bastard vervoegd door legendarische drummer Dave Lombardo (voornamelijk bekend van Slayer) en bassiste Naomi Macleod (Bitch Falcon). Hun debuut stond al garant voor overdonderende metal en met het nieuwe “Stutter” doen ze er nog een stevig schepje bovenop.

Gitarist Mike Vennart vatte in een interview de muziek van Empire State Bastard samen als ‘the most fucking poisonous vile music’ die hij zich kon voorstellen. Na nog geen halve minuut naar “Stutter” te luisteren, weet je perfect wat hij ermee bedoelt. Vanaf de eerste seconde stelt drummer Dave Lombardo een ongebreidelde, explosieve energie tentoon die zelfs de meest kritische metalfan aan het headbangen krijgt. De gutturale gitaarlijnen en door-merg-en-been-scheurende vocals razen tomeloos door, maar in het laatste deel van “Stutter” worden we alsnog getrakteerd op een onheilspellende, meeslepende zanglijn die aantoont dat je niet altijd hoeft te schreeuwen om de duisternis op te zoeken. De single mag dan wel “Stutter” heten, haperen doet het nummer nooit. 

Na twee indrukwekkende singles liggen de verwachtingen hoog voor debuutalbum Rivers of Heresy, dat de wereld op zijn grondvesten zal doen daveren op 1 september.

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Cirith Ungol - "Velocity (S.E.P.)"

Het Amerikaanse Cirith Ungol moet een van de belangrijkste groepen met te weinig naamsbekendheid zijn. In 1981 waren ze met debuutalbum Frost…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Dying Fetus – Make Them Beg For Death (★★★½): al neuriënd een mes tegen je keel

Weinig bands hebben zo’n veelzeggende bandnaam als de Amerikaanse deathmetalgrootheden van Dying Fetus. Voor wie hen nog niet kent, de driekoppige band…
AlbumsRecensies

Empire State Bastard - Rivers Of Heresy (★★★): Een rollercoaster van zware gitaren en rondvliegende drumsalvo's

Simon Neil, een naam die synoniem staat voor het uiterst diverse Biffy Clyro, heeft altijd gedanst tussen de uitersten van de rockwereld….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.