Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence Arman – “Good Girls”

© Marcella Ruiz Cruz

De naar Oostenrijk verkaste zangeres Florence Arman is na een carrière als songwriter voor onder andere The Kooks, Rhys Lewis en Crystal Fighters volop bezig met haar sololoopbaan. Vorig jaar mochten we haar indiepopsongs al aanschouwen tijdens het voorprogramma van Daði Freyr in De Roma, had ze een plaatsje op de line-up van Lowlands en afgelopen januari stond ze op het gerenommeerde showcasefestival Eurosonic in Groningen. Het ziet er dus allemaal rooskleurig uit voor Arman en dat vertaalt zich dan ook in rooskleurige deuntjes met soms wat minder vrolijke teksten. Later dit jaar mogen we een nieuwe ep verwachten, waarvan we eerder het liefdesontdekkende “Friends” en de ietwat existentiële crisis op “Hello Florence, How Are You” kregen. Nu horen we een vrolijk klinkend, maar emotioneel prikkelend nummer met “Good Girls”.

Gepaard met een videoclip over een relatie met ‘trash’, bezingt Florence Arman op “Good Girls” een relatie met iemand waarvoor ze eigenlijk niet wilde vallen en die haar bijgevolg niet waard is. Dat de zangeres het leven van een millennial beschrijft in haar nummers, zorgt ervoor dat velen zich in haar muziek kunnen vinden en het allemaal herkenbaar aanvoelt. Ze start “Good Girls” op een rustig drumbeatje, geaccompagneerd door een bijpassende bas. Met enkele fonkelgeluidjes wordt het refrein aangekondigd, waarin de elektrische gitaar zijn opmars maakt. Qua zang blijft Arman wat op dezelfde tonen hangen en krijgen we een monotone, hoge zang zonder enige echte uitbarstingen of ware uithalen. Als simpele, leuke popsingle zonder echte verrassingen lijkt “Good Girls” de trend van haar vorige nummers door te zetten.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

141 posts

About author
Bitter stadswijf
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Portland - "Good Girls"

Er zijn weinig podia binnen de Lage Landen die Portland de afgelopen jaren nog niet mochten ontvangen. De dromerige indiepop van Jente…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence Arman - "Hello Florence, How Are You?"

De Brits-Ierse Florence Arman verkaste een tijdje geleden naar het dromerige Wenen en alsof dat nog niet genoeg verandering in het leven…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Florence Arman - “Friends”

Elk jaar ontdekken we nieuwe zangeressen die een gooi doen naar de troon van de allergrootste popprinses. Een van deze artiesten is…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.