Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence Arman – “Hello Florence, How Are You?”

© Florian Moshammer

De Brits-Ierse Florence Arman verkaste een tijdje geleden naar het dromerige Wenen en alsof dat nog niet genoeg verandering in het leven was, besloot ze ook nog eens voor een solocarrière te gaan na haar successen met onder meer The Kooks en Rhys Lewis als songwriter. De fonkelende indiepopsongs die het leven van een millennial beschrijven vonden duidelijk gehoor, want afgelopen zomer stond Arman onder meer op Lowlands. Haar debuut-ep Out of the Blue EP krijgt later dit jaar een opvolger en daarvan kregen we eerder al “Friends” en “Stupid Heart” te horen. “Hello Florence, How Are You?” is het eerste wat we dit jaar van de artieste te horen krijgen, maar overduidelijk dus niet het laatste.

Waar “Friends” net inspeelde op het radiopotentieel met een catchy intro, gooit Arman het ditmaal over een lichtelijk andere boeg. “Hello Florence, How Are You?” vertrekt vanuit een ingetogen pianodeuntje dat al gauw een begeleidende rol op zich neemt. Echt rooskleurig klinkt het geheel niet en dat is zowat de lading die heel wat jongvolwassenen momenteel lijken te voelen bij de vraag hoe het gaat. ‘I always say I’ve never been so happy in my life / Then drink up quickly / And say I’m busy / I really must leave but let’s keep in touch please / But I don’t call’, klinkt het en daarmee weet ze perfect de huidige tijdsgeest in enkele korte zinsdelen te vatten. Later lijkt het Florence muzikaal allemaal iets luchtiger te vergaan, maar de ondertoon blijft helaas niet zo opgewekt en soms hoeft dat ook gewoon helemaal niet. De artieste levert hiermee een song af die bij heel wat mensen zal resoneren en daarbovenop ook nog eens bijzonder fijn in het gehoor ligt. 2023 zou zomaar eens het jaar van Florence Arman kunnen worden als je het ons vraagt.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

625 posts

About author
Dansende Beer met een hart voor Scandinavische popmuziek, sad girl music (lees: Phoebe Bridgers) en Franstalige dingen.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence Arman - "Good Girls"

De naar Oostenrijk verkaste zangeres Florence Arman is na een carrière als songwriter voor onder andere The Kooks, Rhys Lewis en Crystal…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Florence Arman - “Friends”

Elk jaar ontdekken we nieuwe zangeressen die een gooi doen naar de troon van de allergrootste popprinses. Een van deze artiesten is…
InstagramLiveRecensies

Daði Freyr @ De Roma: Een hilarisch feestje

Na een mooie vierde plaats op het Eurovisiesongfestival vorig jaar werd al snel duidelijk dat IJslandse synthkoning Daði Freyr de Eurovisionbubbel oversteeg….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.