Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Florence Arman – “Friends”

Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Florence Arman – “Friends”

Florence Arman

Elk jaar ontdekken we nieuwe zangeressen die een gooi doen naar de troon van de allergrootste popprinses. Een van deze artiesten is Florence Arman, afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk, maar al een tijdje woonachtig in Oostenrijk. Ze is op dit moment bezig met een grote zegetocht naar succes als soloartiest, maar als schrijver kende ze al aardig wat successen met artiesten als The Kooks, Rhys Lewis, Crystal Fighters en filous. De muzikaliteit komt niet zomaar uit de lucht vallen, want ze heeft die namelijk te danken aan haar familie, die haar op haar vierde al een viool in de knuistjes drukte. De gitaar en piano leerde ze zichzelf dan weer aan. Arman schrijft fonkelende indiepopliedjes die het leven van millennial beschrijven. In 2021 releasete ze haar debuut-ep Out of The Blue en daarmee stond ze afgelopen zomer nog op Lowlands. 

“Friends” begint alsof je in een drukke kroeg staat te dansen. Daarna wordt het even doffer en valt Florence in met haar speelse stem onder begeleiding van een heerlijke drumbeat. Door deze beat heb je spontaan zin om op te staan en lekker te dansen. “Friends” gaat over het moment dat Florence voor het eerst verliefd wordt op een meisje. Na eerder vriendjes te hebben gehad, zingt ze dat ze meisjes toch veel interessanter vindt en hoe ze dat zelf nog niet helemaal kan verklaren. Met een refrein om je duimen en vingers bij af te likken, genieten we van de speelsheid van Arman, want het zwiert en het danst enorm. Het is niet het meest moeilijke nummer, maar dat geeft helemaal niet, want soms heb je dit soort liedjes even nodig om vrolijk te worden. 

Met “Friends” heeft Florence Arman een heerlijk indiepopliedje in handen. We weten niet helemaal zeker of dit boven het maaiveld zal uitsteken, maar dat het een liedje is waar wij vrolijk van worden, is zeker het geval. 

Facebook / Instagram

Ontdek nog meer nieuwe muziek op onze Spotify.

79 posts

About author
De Nederlandse muziekbibliotheek uit Utrecht. Dol op singer-songwriters en de Nederlandse taal.
Articles
Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence Arman - "Good Girls"

De naar Oostenrijk verkaste zangeres Florence Arman is na een carrière als songwriter voor onder andere The Kooks, Rhys Lewis en Crystal…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Florence Arman - "Hello Florence, How Are You?"

De Brits-Ierse Florence Arman verkaste een tijdje geleden naar het dromerige Wenen en alsof dat nog niet genoeg verandering in het leven…
InstagramLiveRecensies

Daði Freyr @ De Roma: Een hilarisch feestje

Na een mooie vierde plaats op het Eurovisiesongfestival vorig jaar werd al snel duidelijk dat IJslandse synthkoning Daði Freyr de Eurovisionbubbel oversteeg….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.