Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Debuutsingles Lektron – “Dirty Jacks” en “She’s A War”

Nu Tom Delonge terug is bij blink-182 heeft Matt Skiba terug heel wat vrije tijd om handen. Dat hij niet in een hoekje gekropen is om te janken lijkt wel duidelijk. Met Alkaline Trio wordt er hard gewerkt aan een nieuw album en vandaag zijn er de eerste twee singles van zijn nieuwste punkrock superband, Lektron. Skiba heeft een indrukwekkende line-up samengesteld. Hij wordt vergezeld door Hunter Burgan, de bassist van AFI, drummer Atom Willard (bekend van Rocket From The Crypt, Against Me!, Angels & Airwaves, Danko Jones) en gitarist Randy Moore (van Get Married en tevens lid van de band van Alkaline Trio-bassist Dan Andriano). De inspiratie haalt Lektron uit de projecten van de bandleden en bands als Fugazi, Joy Division en Brainiac. Met de adelbrieven die het viertal kan voorleggen, leggen ze de lat wel heel hoog.

De debuutsingles van Lektron “Dirty Jacks” en “She’s A War” laten een interessante muzikale ontwikkeling horen. Het geluid is rauwer in vergelijking met het meeste werk van Alkaline Trio, waarbij Skiba’s kenmerkende stemgeluid en schrijfstijl duidelijk naar voren komen. “She’s A War” is een krachtig nummer dat doordrenkt is van energie, met snelle drums en scheurende gitaarriffs die de luisteraar meteen in hun greep houden. Het refrein is pakkend en laat je niet los. “Dirty Jacks” daarentegen biedt een meer introspectieve en donkere sfeer. Het heeft een meeslepende melodie en een catchy gitaarhook die een beetje dissonant klinkt. Skiba’s emotionele zang neemt je mee naar de donkerste uithoeken van zijn brein zoals in de beste tijden van Alkaline Trio. De combinatie van deze twee singles laat de veelzijdigheid van Lektron zien en maakt nieuwsgierig naar wat er nog meer komen gaat.

De nummers zijn ontstaan in de District Recording studio in San Jose, waar Matt, Randy en geluidstechnicus Ryan Perras aan de basis stonden. Vervolgens zijn de nummers verder uitgewerkt door het ritmesectie-duo Atom en Hunter in de Foo Fighters’ Studio 606. Deze combinatie van opnamestudio’s heeft bijgedragen aan de unieke sound van de singles. Naast de release van deze singles heeft Lektron ook aangekondigd dat er een volledig album op komst is, evenals een uitgebreide tournee. Met die veelbelovende line-up en een aankomend album dat opwindend materiaal belooft, lijkt Lektron klaar om hun stempel te drukken op de hedendaagse punkrockscene. Hou ze zeker in de gaten, want ze hebben veel potentieel om je te verrassen met hun unieke geluid en muzikale visie.

Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Andriano & The Bygones - “Narcissus, Amateur Classic Narcissist”

Met deze “Narcissus, Amateur Classic Narcissist” krijgen we ondertussen al de vijfde single, en tevens openingsnummer van Dear Darkness, voor de kiezen…
AlbumsFeatured albumsRecensies

Angels & Airwaves - Lifeforms (★★★½): De ideale soundtrack voor de zoektocht naar andere levensvormen

Tom Delonge moet zo stilaan de titel van übermensch toebedeeld krijgen. Wat heeft hij de laatste jaren niet gedaan? Films gemaakt, boeken…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Dan Andriano & The Bygones - “Sea Level”

Dat Dan Andriano een man met veel talenten en een breed scala aan invloeden is, variërend van melodieuze punk tot americana, wisten…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.