Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Prins S. en De Geit – “De Duck”

© CPU – Nathan Dobbelaere

De laatste tijd krioelt er weer heel wat talent in de Haagse binnenwateren. De muzikale stad van onder andere Anouk, Golden Earring en Shocking Blue is nu de bakermat van Goldband, Son Mieux en Prins S. en De Geit. Deze laatste is het poëtisch gestoorde muziekproject van Scott Beekhuizen. Beekhuizen kampt al van jongs af met dyslexie en sinds hij zijn ‘zwakte’ omarmde als een sterkte was Prins S. en De Geit geboren. De Geit of de geiten zijn componist/gitarist Marne Miesen en producer Daniël Ortgiess. De groep releasete vorig jaar het debuut Rood Staan Hard Gaan en werd snel opgemerkt door de Nederlandse muziekpers en het popcircuit. Na een uitverkochte lentetournee duikt Prins S. en De Geit de festivalzomer in met “De Duck”.

Liedjes met een aanstekelijk dansje zijn een ongeschreven regel tot succes. “De Duck” maakt al een geruime tijd deel uit van de uitbundige liveshows en ook op Paaspop stonden we wij met tuitende snuiten te kwaken en schromelijk te bewegen. Op plaat is “De Duck” eerder een vermakelijk carnavalsnummer dat kan dingen naar zomerhit 2023, maar toch is de track niet bedoelt voor onschuldige kinderoortjes. De herhaaldelijke zin ‘Geef me brood, bitch’ en de vergelijking tussen eenden en influencers maken de single honderd procent Prins S. en De Geit. Verder is de single voorzien van een eenvoudige dancebeat die gemakkelijk de dansvloer open breekt.

Prins S. en De Geit doet deze zomer bijna elk Nederlands festival aan. Alle data staan hier opgesomd. De Belgische geiten kunnen terecht op Suikerrock (05/08) en Pukkelpop (19/08).

Facebook / Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

Related posts
FestivalnieuwsMuzieknieuwtjes

Brihang, Fatima Yamaha, Wunderhorse en meer voor Pukkelpop 2023

De festivalzomer komt elke dag een beetje dichterbij en steeds meer festivals zijn hun line-up uit de doeken aan het doen. Pukkelpop…
InstagramLiveRecensies

Paaspop 2023 (Festivaldag 3): Vegen na Pasen

Paaspop kon uiteindelijk afklokken op 35.000 bezoekers per dag en nergens leek het alsof een tent ooit te vol stond. Oké, het…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.