Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Dean – “Carmen”

© CPU – Leni Sonck

We zijn er al een tijdje van overtuigd dat Olivia Dean binnen de kortste keren een fonkelend sterretje bovenaan de festivalaffiches is. We zijn daarom ook des te gelukkiger dat de jonge Britse de hype tegenwoordig helemaal waar maakt. Uitgezongen is ze nog lang niet, want met Messy verschijnt volgende maand een debuutplaat. Dat dat album volstaat met dansbare en soms zelfs bijzondere funky r&b, bewees ze een tijdje geleden al met een ijzersterke set in de Club van de Ancienne Belgique. Een trucje dat ze komend weekend naar alle verwachtingen zal overdoen op CORE Festival, met deze nieuwe “Carmen” onder de arm.

Met dat nummer levert Olivia wederom een knap staaltje muziek af, want naast het feit dat de single een ode is aan haar oma Carmen, is het ook gewoon een vrolijke en zomerse track geworden waarop stilstaan geen optie is. Met een stemsample van haar grootmoeder komt het nummer vrij soulvol op gang, want niet meer dan een basgitaar en wat begeleidende synths zijn hoorbaar onder de dromerige stem van de Britse. Daar komt niet veel later verandering in, want als een lentezonnetje bloeit “Carmen” open aan de hand van een reeks funky en zomerse elementen. Een prachtige boodschap levert daarbij meteen ook een gigantisch sterk nummer op, dat de zangeres ongetwijfeld nog wat meer op de kaart zal zetten.

Messy verschijnt op 30 juni. Op zondag 28 mei staat Olivia Dean op CORE Festival in Brussel.

Facebook / Instagram

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

1752 posts

About author
't is oke.
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

CORE Festival (Festivaldag 2): Hoog- en laagspanning

De tweede dag van CORE Festival begon nog warmer dan de dag ervoor. Opnieuw werden we getrakteerd op een divers programma met…
FeaturesFestivalnieuws

Negen tips voor een geslaagd CORE Festival 2023!

Het Ossegempark in Brussel is zich aan het klaarmaken voor de tweede editie van boetiekfestival CORE. Op 27 en 28 mei slaan…
Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Olivia Dean - "Dive"

Olivia Dean is zich tegenwoordig alsmaar meer van haar status als ‘veelbelovend talent’ aan het ontdoen. Niet omdat ze de verwachtingen niet…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.