Nieuwe singlesOude Bekenden

Nieuwe single Saint Levant – “Nails”

© CPU – Lennert Nuyttens

Twee maanden geleden kregen we de laatste ep From Gaza, With Love van de Palestijnse zanger Saint Levant en nu brengt hij ons alweer nieuwe muziek. De meertalige loverboy zit niet stil en nadat hij een uitverkochte AB Club mocht entertainen begin deze maand, is de zanger overduidelijk nog niet klaar om zijn populariteit te laten afkoelen. Tijdens die show in de AB werden we getrakteerd op een hele reeks nieuwe nummers, waaronder deze nieuwe single “Nails”.

“Nails” is als het ware het partynummer van de zanger. Waar we in de AB niet geheel overtuigd waren van de song, is de studioversie toch beter dan we eerder mochten aanschouwen. De partybeat is zeer zeker aanwezig, maar wordt iets minder hard door ons strot geduwd en nu krijgen ook de Midden-Oosterse instrumenten hun plaats in de single. Saint Levant kiest opnieuw voor een afwisseling van Arabisch-Frans-Engels en houdt hierbij vast aan deze waarde die we in elk nummer terugvinden in het oeuvre van de artiest. Inhoudelijk zouden we “Nails” kunnen beschouwen als het ‘fuck you’-nummer naar zijn haters in zijn jeugd, wat het tegelijk een beetje een single van pocherij maakt. Saint Levant slaagt er op “Nails” alvast in om iedereen weer aan het dansen te brengen op een manier die we ondertussen gewoon zijn van hem en dat doet hij goed.

Instagram / Website

Beluister de singles van de week op onze Spotify.

60 posts

About author
Frauke Again..
Articles
Related posts
InstagramLiveRecensies

Saint Levant @ Ancienne Belgique (AB Club): Midden-Oosters feest in Brussel

De Palestijnse zanger Saint Levant is op een missie om arabeske r&b letterlijk en figuurlijk terug hot te maken en dat lijkt…
AlbumsRecensies

Saint Levant - From Gaza, With Love (★★★½): Zwoele conversaties in alle talen

De naar Amerika verkaste Palestijn Marwan Abdelhamid, oftewel Saint Levant, is goed op dreef. Hij kent zijn populariteit via de muziekspringplank TikTok,…
Nieuwe singlesOntdekkingen van "Den Beir"

Nieuwe single Saint Levant & Playyard - “I Guess”

Geboren in Jeruzalem, zoon van een Palestijns-Servische vader en een Frans-Algerijnse moeder, het is geen wonder dat Marwan Abdelhamid een echte kameleon…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.