FeaturesMuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen LIGHTSPEED, Neptune Bloom en Rosie Stuart

De zomer lonkt, de festivals staan voor de deur en heel wat nieuw talent zet eerste stappen met concertjes hier en daar. Het beloven weer spannende zomermaanden te worden en daar willen wij met Dansende Beren alleen maar aan bijdragen. Samen met Bar Bricolage organiseren we de komende maanden vijf concertavonden, waar we de spannendste nieuwkomers in de kijker zetten. Dat we een goede speurneus hebben voor talent, blijkt uit de lange lijst van acts die we al programmeerden en later de grote podia veroverden. Van Portland en Mooneye tot Chibi Ichigo of Yung Mavu naar Meltheads of Peuk, in het verleden pronkten zij alvast op onze affiches.

Op woensdag 24 mei trappen we onze concertreeks af met drie beloftevolle acts, die op de rand van hun grote doorbraak staan. Kersverse LAWIJTSTRIJD-winnaar LIGHTSPEED, onze ‘Grote Beren van Morgen’ Neptune Bloom en de Gentse, ruwe diamant Rosie Stuart komen zichzelf voorstellen in Bar Bricolage in Gent.

Een inkomticket is niet nodig, want onze concertavond is volledig gratis! Zet je op aanwezig op ons Facebookevenement en mis geen enkel nieuws over deze muzikale avond.

LIGHTSPEED

Het uit Sint-Niklaas afkomstige viertal LIGHTSPEED raast momenteel aan lichtsnelheid richting hun grote doorbraak en verovert nu ook ons podium met hun sappige indierock à la Arctic Monkeys en Interpol. Nadat ze eerder dit jaar het voorprogramma van OPROER verzorgden, wonnen ze net de muziekwedstrijd LAWIJTSTRIJD en gaan ze een drukke zomer tegemoet met shows over heel Vlaanderen. Hun debuutsingle “If We Could Learn To Fly” kreeg onder andere airplay op Studio Brussel en twee dagen na hun show bij ons, volgt de tweede single. LIGHTSPEED nam een vliegende start en komt dat dubbel en dik bewijzen in Bar Bricolage.

Facebook / Instagram

Neptune Bloom

Naar jaarlijkse gewoonte stellen we in het begin van het jaar onze ‘Grote Beren van Morgen‘ voor en dit jaar behaalde Neptune Bloom de selectie. Het psychedelische rockviertal was in 2021 reeds finalist van Sound Track en kan onder andere Eppo Janssen tot hun fans rekenen. Hun dromerige, experimentele sound leunt aan bij bands als King Krule, Pink Floyd en Beach House, maar bevat ook al een kenmerkende eigenheid. Neptune Bloom staat op de vooravond van hun doorbraak en zal je ongetwijfeld aanzetten tot dagdromen.

FacebookInstagram

Rosie Stuart

De 21-jarige Rosie Stuart speelt een thuismatch in de Gentse Bar Bricolage. Gewapend door haar gitaar en gezegend door haar talent, brengt ze solo rockpopmuziek die doet denken aan PJ Harvey, Courtney Barnett en Patti Smith. Binnen haar muzikaal universum staan kwetsbaarheid en eerlijkheid centraal, waardoor ze met haar kenmerkende stem een bijzondere sfeer zal scheppen. Rosie Stuart is een ruwe diamant, die nu al zo helder fonkelt dat dit enkel iets moois kan geven.

Instagram / Soundcloud

Wil je zelf op ons podium staan? Schrijf je dan in via onze VI.BE kans en wie weet sta jij wel op een volgende concertavond.

Related posts
FeaturesMuzieknieuwtjes

Lokale Helden keert terug met een zesde editie!

Naar tweejaarlijkse gewoonte zet VI.BE opnieuw heel wat lokale muzikanten in de kijker tijdens Lokale Helden. Op 27 april worden in elke…
MuzieknieuwtjesUitgelicht

Dansende Beren en Bar Bricolage ontvangen Dad Magic, Lintworm en The Muttons

Heb je tussen alle festivals door nog wat plaats in je agenda voor komende zomer? Dan hebben we goed nieuws, want we…
LiveRecensies

Het Zesde Metaal @ Het Depot: Knuffel van gitaren

Begin dit jaar bracht Het Zesde Metaal een zesde album uit; een album dat ze liever niet hoefden te maken. Het Langste…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.